2018-02-26

En torsdag i Malmö och en sväng till Köpenhamn

Tidigt i torsdags morse mötte jag upp Helena. Vi hade senare under dagen ett spännande möte nere i Malmö på huvudkontoret för skapande och pyssel mer känt i folkmun som Panduro! Jag har jobbat av och till med Panduro genom åren och nu var det dags för möten om framtiden! Ja, det och en rejäl rundtur bland inspirerande material och metervis av mäktiga lagerhyllor!

Rekvisitaförrådet som tillhörde fotostudion fick mig att dö en smula av avund inombords. Vilken dröm att ha tillgång till allt material som fanns där inne. Det var allt från gamla dörrar till olika tyger, kul prylar och andra material. Lämna mig där en dag och jag kommer inte ha tråkigt.

Lagret, eller det var faktiskt flera olika lager, såg ut så som lager gör. Bara det att inne i alla kartongerna fanns massa kul material som jag bara ville kasta mig över och börja skapa med på en gång!

Torsdag i Köpenhamn

När vi var klara med möten och rundvanrigar hos Panduro tog vi tåget över till Köpenhamn. Vi kände att eftersom vi var så nära ville vi passa på att insupa lite Köpenhamnsluft och inspirationen som kommer med den.

Jag har en liten grej att jag ALLTID köper mig ett winerbröd när jag är i Danmark. Så det var mitt enda måste för besöket där. Nu blev det faktiskt inte ett winerbröd på en gång utan jag kunde inte låta bli att testa en fastelavnsbolle ↓ istället. Alltså! Ni ser väl hur smarriga de ser ut?! Och ganska lika winerbröd. Till det maxade jag med en varm choklad. Sen hade jag sockerkoma resten av resan. Hehe.

Fastelavnsbolle

Mätta i magen fortsatte vi att sick-sacka Köpenhamns gator fram.

Vi hann in en liten sväng på HAY house och där fanns som vanligt så mycket fint! Jag kikade extra noga på köksavdelningen och drömde om fina grejer till vårt kök som vi håller på att göra om. Blev lite förälskad i de färgglada tallrikarna. Tänker att alla måltider förmodligen är lite godare att äta på dem.

Helena visade mig flera nya ställen som jag inte varit på tidigare, bland annat Royal Smushi Café. Där vill jag absolut äta någon gång framöver. Förutom mat fanns det så mycket fina/roliga/knäppa grejer till hemmet. Jag köpte inget, men Helena fick med sig världens gulligaste lilla gubbe.

Planen/drömmen var att vi skulle hinna med en tidig middag inne i Köpenhamn innan vi åkte hemåt igen (Christin satte ihop en så fin guide efter att jag frågat henne om tips, men den har jag sparat och får garanterat användning av framöver istället!), men vi hann inte riktigt med det och vi var i ärlighetens namn rätt mätta fortfarande efter fikat. Så jag köpte en macka och ett winerbröd på flygplatsen istället vilket kanske inte var lika härligt som en middag, men desto mer hann vi se på stan.

Torsdag i Köpenhamn

Så hoppade vi på tåget ut till flygplatsen, fotade solnedgången och flög hem till Stockholm efter en intensiv mötesdag alldeles fulla med inspiration! Tack och hej Malmö och Köpenhamn, på återseende!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Åh vilken fin utfärd att få följa med på såhär! Så spännande med Panduros studio och bakverken men också bara härligt med alla glada vårfärger och vackra hus!

Så kul att få åka på den här typen av resa! Är otroligt tacksam för det. Och Köpenhamn är dessutom aldrig fel 🙂

vilken outfit på helena! älskaren.

Men visst! Hon är alltid så stylish 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.