2018-01-22

Formex SS18 – inspirationsbonanza

I förra veckan var det Formex och jag var där framförallt för att inspireras och träffa folk! Och tänk, jag hann med båda delarna! Vi kan väl kika lite på det som jag fastnade för och det som fastnade i min kamera. För det finns otroligt mycket att se och jag hann inte med allt på långa vägar. Men för att samanfatta så blev jag sjukt sugen på nytt porslin till köket, vaser och att måla om.

Inlägget innehåller adlinks / reklamlänkar. Det innebär att vissa av länkarna får jag några öre för varje klick.
Alla produkterna är självklart utvalda av mig.

På entrétorget fanns utställningen Layout som Synnöve Mork styrde över. Hon i sin tur bjöd in Cilla Ramnek, Saša Antić och Tina Hellberg som fick styla och styra över tre likadana ytor. Massor med inspiration och godbitar från utställarna på Formex.

Som den här hyllan från Swedish Ninja (adlink) som är så fin. Favoriten är den i gult! Det fanns så mycket fina burkar, tallrikar, vaser filtar lådor att jag kände ett habegär till det mesta. Men det går inte, så det fick räcka som inspiration.

Formex SS18 | Dnilva

Gult var helt klart en av toppfärgerna på Formex. Det gillar jag! Gult har alltid varit en färg som jag blir glad av! Och att dela av väggar med färg var något jag såg på många ställen. Både Tina Hellberg och Saša Antić gjorde det i sina utställningar.

Jag gillade verkligen färgskalan som Saša Antić jobbade med i sin utställning. Murriga, men ändå klara färger.

Fina ränder plus ALLT annat var fint i OYOY’s  monter. Här (adlink) skulle jag kunna köpa hur mycket som helst! Plus att de hade massa grejer i kork! Och jag tycker det är så himla kul att se mer och mer kork användas till produkter. Sen jag var i Portugal och fick lära mig mer om kork, är jag totalt såld!

Även Iris Hantverk var på plats och hade förutom sina vackra borstar en del kork! Som den här spegeln och tvålkoppen till exempel. Fina!

Formex SS18 | Dnilva

Elsa Beskows tanter och farbror fyllde 100 år så förutom en superfin monter fanns det ett helt café med dem. Bonnier Brands som har hand om rättigheterna för varumärket har dessutom tagit fram massa fina merch. Mässingssilhuetter, skrivböcker, tygpåsar, muggar med mera. Så mycket nostalgi och barndomsminnen.

Formex SS2018 | Formex SS18 | Dnilva

Det största ha-begäret på mässan fick jag av den här nya vasen från Lyngby (adlink). Den klassiska Lyngbyvasen uppdaterad med färg som droppat. Så fin, kommer ut i butiker i början av mars. (Perfekt lagom till min födelsedag med andra ord!)

Formex SS18 | Dnilva

Bungalow var på plats och inspirerade med sina fantastiska lådor. Jag älskar att sortera och förvara i lådor. Så drömmen är att ha såhär fina att använda mig av.

Ett gäng isländska designers var inbjudna och hade en egen utställning under namnet Icelandic Design. Det var BerlinNord, Dögg, Fólk, NorthLimited och Takk. Självklart gick jag dit för att titta och snacka med dem.

I Studio St Pauls monter var det en härlig och maxad mix. Kolla bara de här gulliga randiga husen! Förutom fin monter fanns det massa härligheter att titta på. Bland andra ännu mer vaser som jag inte skulle tacka nej till att ha hemma. De här rosaröda med grässtrån i från AEO (adlink) eller Jonathan Adlers roliga ansikten. Georgia orb (adlink), Dora Maar urna (adlink) och Dora Maar tekanna.

Formex SS18 | Dnilva

En annan favorit är Kaja Skytte – jag är helt förälskad i hennes fina Orbits mobiler, Galaxy Globes, och Circle Podium.

Aporna (adlink) från Kay Bojesen är riktiga klassiker och snart kommer det ut en ny lite mindre apa. Så fin! I montern fick vi dessutom se hur en apa blir till. Jag gjorde en instagram story från Formex och har lagt den i min profil, så där kan du se hur apan blir till samt annat som jag fångade med telefonen från Formex. Du hittar mig under namnet @dnilva.

Mitt sista stopp på Formex var hos byON. Det var mycket keramik, små vaser, skålar och tallrikar. Roliga vaser i form av djurhuvuden och en riktigt fin kanna som ser ut som en pelikan. Alltså, massa fint att se fram emot under SS18. Plus massa fint från föregående kollektioner (adlink) också.

Tack för den här gången Formex! Vi ses till hösten!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Ser så fantastiskt ut! Skulle såså gärna vilja gå på Formex någon gång. Håller med om Kajsa Skytte, gu så mycket fint! Och så Elsa Beskow-porslinet såklart, en favorit i våra köksskåp här hemma.

Hoppas du får till att gå någon gång. Det är så mycket härlig inspiration samlad på samma ställe 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.