2017-10-09

Filmtips: Vår vingård i Bourgogne

I helgen var jag på bio och såg en riktigt mysig och varm film. Vår vingård i Bourgogne (Ce qui nous lie) heter filmen och den är en fransk film som handlar om just precis en vingård i Bourgogne. De tre syskonen Jean, Juliette och Jérémie har vuxit upp på vingården som har gått i arv i generationer. Barnen har fått lära sig allt om vin, smaker och tillverkning sen de var små. Åren går och Jean bestämmer sig för att lämna familjen bakom sig och resa ut i världen istället för att vara kvar på vingården. Han klipper alla banden med familjen och ingen hör från honom under flera år.

Så en dag när deras pappa blir sjuk och ligger på dödsbädden återvänder Jean hem igen. Mycket har ändrats och de tre syskonen har inte pratats vid på många, många år. Skörden närmar sig på vingården och samtidigt som arbetet måste gå vidare börjar syskonen reparera sina relationer med varandra.

Det är ett fint drama om relationen mellan de tre syskonen som delar en passion om vinskapande. Jag tycker filmen var himla härlig och den kändes genuin. En får följa med livet på vingården under årets alla årstider och allt som det hör till. Det blir en del vinreferenser med snurrande glas och sörplande drickande. Men oavsett om du gillar vin eller inte tycker jag det är en fin film om en familj på den franska landsbygden och helt klart värd att se. Kanske extra fint att gå på en matinévisning en regnig söndag som jag gjorde.

Och här kan ni se trailern till filmen.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.