2017-09-07

Höstlistan

En skulle väl kunna säga att vi är mitt uppe i sensommaren eller tidig höst? Trots att jag tycker att sommaren försvann lite väl fort, men det tycker jag å andra sidan alltid, så känns det ändå härligt med höst. Känns förövrigt som om alla säger så, att det är härligt med hösten, men jag antar att det är en mänsklig försvarsmekanism. Tror vi alla nordbor har utvecklat en sådan i alla fall. Att njuta av den årstiden det är. Hur som helst. Idag skiner solen hos mig och det är sådär höstigt på ett bra sätt. Den där gråa, regniga hösten tänker jag inte ens prata om.

Så för att ladda inför kommande säsong kommer här en liten höstlista.

Vilken bok kommer du läsa i höst?
Jag varvar Regnet luktar inte här av Duraid Al-Khamisi och Väggen av Marlen Haushofer

Tre saker du vill göra i höst
1. Gå i skogen
2. Ta en springtur på morgonen när luften är disig och sval samtidigt som jag ser röken från mina andetag när jag andas ut (sen om det händer är en annan sak, men jag skulle vilja)
3. Äta popcorn framför TVn

 

Öxará, Þingvellir

Vart vill du resa i höst?
Men Island, alltid Island! Nu börjar tiden av norrsken och att naturen skiftar färg.

Tre tips att göra inomhus en regnig dag
1. Sträckkolla på en serie (jag har precis avslutat 13 reasons why på Netflix, mycket bra!), behöver bara hitta en ny
2. Skapa något med det du har hemma
3. Spela sällskapsspel med vänner

 

Hur vill du klä dig i höst?
Jag tycker det är svårt att klä mig på hösten, för jag har ingen bra höstjacka som är fin och som håller mig varm. Jag avskyr att frysa så vill inte göra det bara för att jag ska vara fin. Men om jag tänker bort det praktiska och att jag alltid skull ha en perfekt temperatur i kroppen å vill jag ha → Stickade tröjor, gärna i färglada färger. Är sugen på en gul från Samsøe Samsøe som jag klämde på när vi var i Köpenhamn, men aldrig köpte. Eller gärna andra härliga tröjor i olika färger. Sen vill jag också ha andra byxor än jeans, vill liksom inte tränga ner mig i trånga byxor när jag kan ha sköna. Jag mötte en kvinna på stan med sammetsbyxor som såg helt magiska ut! Ångrar nu att jag inte stannade och frågade var de kom ifrån. Det hade varit fint. Men annars är jag mer inne på färg än jag någonsinn varit. Tycker att Lisas outfit från Fashion Week är så himla fin, men vet inte om jag skulle bära upp det.

 

Nutella filled pancakes by Anna María

Vad vill du äta i höst?
Smakrika grytor, långkok, äppelpaj, knäckebröd med avokado + tomat och örtsalt, soppa med nybakat bröd, pulled oats, tacos och fruktiga smoothies i skål.

Vad ser du fram emot i höst?
Att skapa mer struktur i mitt företag. Påbörja idéer som legat och grott. Drömmer om att hitta ett ställe/ateljé/verkstad jag kan jobba och skapa ifrån. Det håller inte längre att göra allt hemma i vardagsrummet.

 

Autumn

Vad lyssnar du på i höst?
Jag vill oftast lyssna på lite lugnare musik, sånt som passar fint till när regnet smattrar mot rutan. Två favoriter just nu är ↓

Meadows – The Only Boy Awake

Hugar – Hugar

Vad ser du fram emot att göra i höst?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Vilken fin lista! Åh älskar höstens varma tröjor och höstfärgerna i naturen <3 Men ja den senare hösten kan vi förtränga en stund till 😉 Jag tar verkligen dagarna som de kommer nu så mest längtar jag efter att känna att jag har landat tillräckligt för att kunna planera in annat än det som redan är i dagen.

Vilken fin lista! Älskar varma hösttröjor och naturens färgsskiftningar. Sen är mitt favoritväder duggregn och blev så lycklig över att det duggregnade på min födelsedag <3 Den sena grå hösten kan vi ju förtränga ett tag till 😉 Jag tar dag för dag just nu så jag längtar nog mest efter att känna att jag har tillräcklig koll på allt som ska göras för att kunna planera in annat. Och så längtar jag efter att skriva mer. Skriver alltid mer på hösten.

underbart inlägg

Tack, vad fint att du gillar det 🙂

Jaa.. Jag skulle vilja göra nån fotoutflykt, gå en kortare vandringsled och så ser jag framemot en kvällskurs i bjudmat samt fortsättningskursdagen i lettering. 🙂

Det låter ju helt fantastiskt! Vandringsleder är något jag borde kolla upp mer i mitt område. Kvällskurs i bjudmat låter superspännande! Och lyx dig som ska gå fortsättningskursen i lettering! Härligt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.