2017-08-29

Fint från Formex AW2017

I förra veckan var det Formex och följer du inredningsbloggar har det nog knappast gått obemärkt förbi. För mig var det första året som jag var där i egenskap av mig som bloggare. Det var kul och inspirerande. Framförallt att få träffa så många härliga, ja, kollegor! Jag tänkte inte sätta ihop någon trendanalys eller så, för det finns det många som redan har gjort och gör det bättre än mig. Det jag däremot vill dela med mig av är några grejer som både fastnade på min kamera och i mitt huvud.

Rosa nyanser

Att rosa var den dominerande färgen var det liksom svårt att missa. Det var en varm rosa ton men inslag av orange. Inte riktigt millenial pink som annars varit väldigt populärt senaste tiden. Jag gillar det! Dessutom tycker jag att den kändes ganska så harmonisk på många sätt och inte den där skrikiga stickiga rosa som det annars kan vara. Fint!

Rottingväv

Något jag såg en hel del av och fick ännu mer kärlek till är rotting och särskilt rottingväv, hemma har vi de klassiska Bauhausstolarna med rottingväv som jag gillar jättemycket. Men just nu står de nere i källaren då vi bara har två. Däremot såg jag mycket fint i det materialet och det bokstavligt talat kliade i mina fingrar av att få göra något med rottingväv.

De här anslagstavlorna från Whispers Echo blev jag blixtförälskad i. Så himla smart och fint! Önskar att jag själv hade kommit på att göra en anslagstavla i rotting.

 

Formex AW2017

I Bloomingvilles monter fanns det sjukt mycket fint! Bland annat det här bordet med rottingväv.

Förutom allt fint som fanns att titta på så hann jag både med trevliga luncher där jag träffade så många härliga kollegor men också workshops, föreläsningar, diverse events och festligheter.

Workshop med Reeves och Hanna Wendelbo

Det absolut första jag gjorde på Formex var att gå på workshop som Hanna Wendelbo höll i. Hon hade workshopen tillsammans med Reeves som ni kanske känner igen från gulliga djur som du kan färglägga genom att måla med olika färger på olika siffror. Nu har de uppdaterat sig en aning och det fanns så mycket kul att göra.

Hanna visade oss allt från akvarellmålning till akryl och skraptekniker. Jag som i vanliga fall är rätt så rädd för tomma stora vita papper fick faktiskt feeling och tyckte det var riktigt skojigt att måla.

En annorlunda AW i Laurinska huset

Tillsammans med Helena Lyth och Drömhus Helena var jag på AW i Laurinska huset där en lägenhet är till salu via Alexander White. Kul grepp att ordna fest i ett objekt som är till salu. Och det kändes verkligen som en urban lägenhet där jag tror och är säker på att det har ordnats en del andra fester genom tiderna. Fint att få komma in, känna stämningen och fantisera om hur det skulle vara att bo där.

Bastugatan 16

Tack alla jag fick hänga med och träffa under Formex. Så inspirerande och roligt! Vi ses snart igen.

Som ett litet avslut för ytterligare inspiration kommer här lite länkkärlek till de fina och härliga folket jag hängde med under Formex. Missa inte att kika in hos dem också!

Helena Lyth, Pysselbolaget, DIY Sweden, Hemmafixbloggen, Husligheter, Hanna Wendelbo, Created by Malin, Pysselliv, Mia KinokoDrömhus Helena, Lina by the Bay, Willowday, Annika från Make & Create, Fixa Själv och fina gänget från Designbloggarna.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

 

Översta bilden i inlägget. Källa: Stockholmsmässan | Foto: August Eriksson

0

Kommentera

vänta nu här…. har du stolarna i KÄLLAREN???? Ställ dem i ett hörn eller vad som, i källaren är skam!

Haha! Ja! Det är skam, men de får inte plats i lägenheten. Men måste nog kanske tänka om känner jag 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.