2017-06-13

Spansk afton med 3 sorters pintxos

Tapas, pintxos och smårätter överlag är nåt jag verkligen gillar. Att få äta små portioner eller munsbitar av olika rätter är något jag skulle kunna leva på jämt. Däremot kan jag tycka det är lite väl meckigt att svänga ihop en vanlig vardagkväll. Men som tur är det ju inte vardag jämt. Hemma hos Stefan för några veckor sedan var det precis pintxos vi gjorde, när han bjöd in till spansk afton. Gracias!

 

3 enkla pintxos | Dnilva

Jag anmälde mig direkt som frivillig att assistera i köket. Det är dels kul och jag kan provsmaka medan jag lagar maten. Perfekt för en hungrig person. Vi gjorde tre sorters pintxos som var både enkla och goda. Jag, Stefan och Patrik ansvarade för varsin sort.

 

3 enkla pintxos

3 enkla pintxos | Dnilva

Pintxos med sardin, lök och oliver

 • Inlagda sardiner (får du inte tag på sardin går det lika bra med stekta strömmingsfiléer)
 • Hackade oliver
 • Schalottenlök
 • Gräslök
 • Baguette

Hacka oliver och lök fint. Stek löken genomskinlig. Blanda tillsammans med de hackade oliverna. Rosta brödet i en panna med olivolja. Lägg på sardinen och toppa med lök och olivblandningen. Garnera med gräslök.

 

3 enkla pintxos | Dnilva

Pintxos med manchego och sardeller

 • Manchego
 • Inlagda sardeller
 • Honung
 • Baguette

Rosta brödet i en panna med olivolja. Skär manchegon i lagom stora bitar. Lägg på en sardell och ringla över honung.

 

3 enkla pintxos | Dnilva

Pintxos med krabba och ägg

 • Krabba
 • Majonäs
 • Kokt ägg
 • Schalottenlök
 • Citron
 • Cayennepeppar
 • Vitpeppar
 • Salt
 • Baguette

Koka äggen i 7 min och lägg sedan i kallt vatten. Blanda krabban med majonäs och hackad äggula, finhackad schalottenlök, citronsaft och lite citronskal. Rör ihop och smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar. Riv äggvitan på ett rivjärn. Rosta brödet i en panna med olivolja. Lägg på krabbröran på brödet och toppa med rivet ägg.

Smaklig måltid! Ät i sällskap med goda vänner och varför inte ett gott vin till.

 

3 enkla pintxos | Dnilva

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook

0

Kommentera

Åhhh gott med spanskkkkkkt. ÄLSKAR manchego. <3 Mitt allra bästa är manchego med kvittenmarmelad namnamnamnam

Ja! Det är vansinnigt gott!! Mums!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.