2017-06-12

Min lilla pallkrage

Jag har  tidigare berättat att jag har fått en egen pallkrage att odla i på baksidan av huset. Den är svinliten så det får inte plats med särskilt mycket grejer. Det gör inte så mycket. Det är min lilla plätt som jag kan ta hand om. Men fort går det inte. Jag känner att jag ständigt ligger steget efter odlingen och det kommer inte bli en skörd vi blir självförsörjande på, inte på långa vägar. Men något hoppas jag att det blir.

 

Odla i pallkrageFör några veckor sedan vågade jag peta ner lite grejer i jorden och lite har faktiskt hänt sen dess. Vad har jag i min lilla ruta då? Jo, det var rätt svårt att komma fram till vad vi ville ha ska jag säga. För allt behöver egentligen betydligt mer plats än det får. Men vi har kompromissat och jag tänker att learning by doing får gälla här. Som det för övrigt gör med all odling jag sysslat med. I alla fall. I min pallkrage har jag sockerätor, morötter, schalottenlök och jordgubbar. En helt ok sallad ändå va?

På balkongen har jag dessutom två sorters tomat, slanggurka mynta och framöver kanske lite kryddor, med de kommer jag köpa som färdiga plantor. Jag tänker mig salvia, korriander, persilja och gräslök. Det blir faktiskt ingen basilika i år. Jag har tidigare år odlat så mycket att frysen faktiskt fortfarande är rätt fylld med just basilika. Så det får vänta.

LÄS MER OM MIN ODLING

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook

0

Kommentera

åh, så härligt! den här våren har vi inte odlat något alls på vår balkong, vi har nämligen haft byggställning runt hela huset sedan i april och under sensommaren flyttar vi oss fyra timmar bort (till Malmö)! men jag blir så glad av att se alla andra som odlar, som att njuta lite av era plantor nu när jag inte har några egna att rå om. så fint!

Segt med byggställning så länge. Men pepp med Malmö! Du får ta revansch nästa år på odlingarna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.