2017-05-31

Sommarlistan 2017

Då var det dags att plocka fram den igen, listan om sommar som jag knåpade ihop 2014 som sen fick en himla spridning och nu har blivit någon slags bloggklassiker. Den har ändrats om och justerats lite genom åren. Men listor är kul så jag fattar att det funkar. Och extra kul är det att kunna gå tillbaka och jämföra år efter år. Så vi kör igen tycker jag!

 

Summer

Vad har du för planer i sommar?
Jag vet inte exakt hur min sommar kommer se ut. Nu när jag frilansar kommer jag få anpassa sommaren lite beroende på jobb. Men några grejer har jag planerat in hur som helst.

1 juli kickar jag igång semestern med att åka ner till Italien med ett gäng kompisar. Vi har hyrt ett hus och där ska vi stanna och leva livet i två veckor. Där hoppas jag på avkoppling, utflykter, god mat och fint sällskap. De två tidigare åren vi har åkt har varit magiska så jag förväntar mig inget annat än det.

Sen blir det en vända ner till Halmstad som vanligt i slutet av juli. Philip och jag ska även vara toast-par på ett bröllop så där är den lite fix inför det.

Och det är vad jag har planerat. Ganska lite, men jag tänker mig att utflykter, upptåg och annat spontant ska få plats också blandat med lite jobb.

Vad ska du göra på midsommar?
I år kommer vara första året på länge som vi är i Sverige över midsommar. Men jag vet inte alls vad vi ska hitta på. Det får bli spontant!

Skärgården

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Bär och frukt i alla möjliga former är alltid godast. Sen ska den helst ätas utomhus med en varm vind som fläktar.

Hur länge ska du vara ledig?
Som det det ut nu så blir det tre veckor av full planerad ledighet. Men som planeringen inför sommaren ser ut just nu i firma Anna María så blir det nog lite mer än så. Skönt och stressande som frilans.

Bästa badstället?
Island är alltid fint att bada i. Men första doppet i havet i Italien är extra härligt.

Italy - Sirolo

Bästa sommarlåten?
För mig brukar det ofta bli att jag tidigt på sommaren hittar en låt som jag fastnar för och sen spelar jag den om och om igen tills alla runt mig tröttnar. Men! Jag har faktiskt inte hittat årets sommarlåt än. Så har du något tips, kommentera gärna!

Vad kommer du ha på dig i sommar?
Jag vill klä mig i luftiga, mönstrade och fladdriga kläder. Gärna en baddräkt också, men jag har svårt att hitta en som passar mig. De som är nog långa är alldeles för stora på bredden. Annars är jag övertygad om att shorts och en t-shirt är något jag absolut kommer ha på mig.

Anna Maria – Italien

Bästa sommarstället?
En middag under bar himmel i Italien. Ute i naturen i Island en kväll när solen aldrig går ner. I en hängmatta under ett träd med en bra bok.

Vad kommer du äta i sommar?
Jordgubbar, glass, somriga sallader, chips och oliver.

Vad kommer du dricka?
Vatten med något färskt i. Typ: mynta, citron, jordgubbar och/eller gurka. Något gott lokalt italienskt vin, aperol spritz.

Barcelona

Vad ska du läsa i sommar?
Jag har inte planert min sommarläsning än, men i Boktolvan (min bokklubb som jag är med i) pratade vi om att vi skulle ta oss an nån klassiker över sommaren. Det känns kul, men jag vet inte alls vilken. Så tipsa gärna om riktiga klassiker som kan vara fina att läsa över sommaren. Annars har jag precis påbörjat Stanna som Flora har skrivit. Än så länge en riktigt bra bok.

 

My balcony

Vad ser du fram emot?
Jag ser fram emot att vara ledig och slappna av. Det är något jag känner att jag inte alls har gjort den senaste tiden. Är hela tiden på helspänn och känner att det finns tusen saker jag måste och borde göra. Oklart om jag kommer lyckas slappna av, men en kan väl hoppas. Annars ser jag såklart fram emot resan till Italien och all god mat jag kommer äta där.

Hur vill du minnas sommaren?
Jag vill minnas den som fin och varm. Så alla vädergudar gör mig den tjänsten och ge mig en sommar med bra väder. Sen önskar jag att jag får in roliga uppdrag som jag kan sätta tänderna i under hösten.

Vad har du för sommarplaner?

Tidigare sommarlistor

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook

0

Kommentera

åh, älskar allt med det här. sommaren, min absoluta favorit. visste dessutom inte att det var du som var skaparen av listan, så kul! jag svarade på en variant av den för lite sen, finns här om du är nyfiken! http://ellenlindberg.se/2017/05/12/den-stora-listan-om-sommarens-semester. kram!

Ja, sommaren är bara så fin! Din sommar verkar väldigt lovande!

Jag visste inte heller!! Men fint att vara grundaren till ett så fint bloggformat (tyckte sandra beijer svarade så bra om just det i ett blogginlägg nyligen). Hur som. Låter som en fantastisk sommar. Älskar att ni håller fast vid traditionen med Italien. Säger alltid att jag ska och sen fylls sommaren så snabbt med något annat. Inte minst sen vi köpte sommarhuset! Klara, färdiga, sommar!

Ja, det känns kul. Men minns att året den fick snurr blev jag inte kreddad och som en person med en liten blogg så var det extra kämpigt. Men tycker att Sandra skriver om det på ett bra sätt.
Men ett sommarhus är lite av min dröm så hade jag haft ett är det inte säkert att jag hade haft tid att åka till Italien. Du får ta det en höst någon gång istället. Det skulle jag kunna tänka mig att göra. Tror Italien är minst lika fint då.

Pingback: sommarlistan |

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.