2017-03-20

Min helg och en underliggande stress

Glad måndag på er gänget! Hoppas att er helg har varit bra. Jag fick riktiga vårkänslor när jag var ute i helgen, men nu när jag sitter och skriver ser jag hur små snöflingor yr omkring utanför mitt fönster. Nåja, jag tror inte det kommer ligga särskilt länge i alla fall. Eller det får inte ligga länge. För på torsdag fyller jag år och när jag fyller år är det vår. Så har jag alltid tänkt på det i alla fall.

 

Anna María | Dnilva

Just nu känner jag mig lite stressad överlag. Det känns som om jag inte hinner med det jag vill hinna med. Min kalender är fullsmetad med grejer och jag känner att jag ständigt ligger steget efter. Drömde till och med att jag var med i nån slags löpartävling och jag sprang och sprang men kom liksom inte framåt alls. Och precis så känns det. Jag vill framåt men kommer inte fram. Men så i helgen bestämde jag mig. Skit samma! Jag hinner det jag hinner. Det är bara dumt att lägga energi på att tänka på det jag INTE kommer hinna. Det är som det är! Jag måste bara komma ihåg och ibland påminna mig själv att det är okej att göra så.

Så jag sköt undan några det här borde jag göra nu för jag har tid över-tankar och fokuserade istället på att ta igen mig och njuta lite.

I lördags åkte vi en tur till Ulriksdals Slottsträdgård och kollade på blommor, åt lunch och köpte frön. Även om det verkligen var knökat med folk så var det så fint att få vistats en stund bland gröna växter och få en minikänsla av att befinna sig på en varmare plats.

 

Dags att så | Dnilva

Sen planerade vi och sådde lite allt möjligt inför kommande säsong. Vår balkong är inte särskilt stor, men det är så himla kul att odla eget + att det är så mycket godare och roligare att äta grönsaker direkt från balkongen. Vi körde på en blandning av tomater, chili, gurka och lite örtkryddor. Tror det kommer bli finfint.

 

Kvinnan på tåget | Dnilva

Sen har jag läst, älskar att jag har kommit igång med läsandet igen. Just nu håller jag på med Kvinnan på tåget av Paula Hawkins och jag var megaskeptisk till en början, men nu är jag helt fast. Så bra!

 

Collagen face mask

Jag har också använt en ansiktsmask jag har haft liggandes i skåpet. Den kommer från Sydkorea och ska tydligen göra underverk för huden. Har inte märkt underverket än, men det var avkopplande i alla fall.

 

Helgbilder | Dnilva

Och så lagade Philip en grym Quornfärssås! Extra plus att vi gjorde så mycket så vi kunde frysa in flera matlådor. Älskar att ha färdiga rätter i frysen för de där dagarna som matinspirationen är på noll.

Vad har du gjort i helgen?

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook

0

Kommentera

Känner verkligen igen mig i den där underliggande stressen. Försöker också tänka som du. Samt prioritera och strukturera. Men tror det är mycket så i livet som egen: jobbet tar ju aldrig slut liksom. Det finns alltid något mer man skulle vilja få gjort typ.

brukar också drömma såna springa-i-kvicksand-drömmar. så jobbigt. hoppas du får vila! jag har också rännt runt som satan på sistone, och kommer göra en stund framöver med. man får carpa varje ledigt ögonblick. hoppas du får görat!

Åh dina bilder är så härliga! Och så viktigt att verkligen bara kunna njuta också mitt i stressen. Kloka tankar har du! Längtar efter att läsa mer och efter högskoleprovet ska det nog inrymmas i livet det också. 😀

Ja hoppas du får tid till läsning sen. Det är så himla rogivande tycker jag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.