2017-02-09

Tacksamhet och prestationsångest

Anna Maria – Italien

WOW! Jag är helt överväldigad av så mycket hejarop och pepp från er här på bloggen, på min instagram och på Dnilvas facebooksida. TACK! ♡ Det känns så fint att ha ert stöd. Jag är otroligt taggad på vad framtiden har att erbjuda. Men jag vet att jag kommer få slita för det om detta ska funka.

Jag tvivlar väldigt mycket på mig själv och har ofta prestationsångest. Tidigare har det här gjort att jag avstod från att göra saker som jag egentligen visste att jag gillade. Jag valde att tacka nej till grejer och gjorde inte klart någonting i en rädsla av att jag skulle misslyckas. – Tänk om det inte blir bra tänker tänkte jag ofta. Jag har jobbat med detta i flera år och det är fortfarande jobbigt att visa upp något jag gjort eller att prata om mina prestationer. Helt sjukt egentligen att jag då väljer att ha en blogg där allt handlar om mig. Och knäppt att jag har hela mitt yrkesliv jobbat med något där jag ständigt bedöms för mina prestationer. Men vet ni, att det är som en liten del i arbetet mot att slå den där prestationsångesten hårt i magen.

För, jag blir bättre på det hela tiden. Jag bryr mig mindre och vågar ibland tala om för mig själv att jag faktiskt är nöjd med något. Sen att få det här stödet som jag känner av er, vänner, folk jag känner och inte känner är helt fantastiskt! Det gör att jag tror mer på mig själv och vågar mer. För jag vill känna att jag visst vågade att göra saker som känns jobbiga och osäkra. För jag tror, eller vet, att det kommer stärka mig vad som än händer.

TACK för att ni finns här och hejar!

 

0

Kommentera

Heja dig!
Så himla skönt att se att du vågar 🙂 Jag själv är en fegis och känner igen mig i det du skriver. Ofta övertalar jag mig själv att jag inte kan det här. Att det är för svårt och stressande med för mycket prestationskrav osv. Jag kanske borde göra något helt annat och hålla mig till detta som en hobby liksom. Men samtidigt så vill jag så gärna! Även om jag vet hur jobbigt det kan vara så ger det mig hopp när andra känner lite som jag och vågar liksom 🙂 Du kan det här! Du är ju jätteduktig på det du gör 🙂 !!!

Anna María

Så stört att det ska vara såhär. Prestationsångesten sätter krokben för oss. Du är ju hur grym som helst! Vi kan peppa varandra och bara köra på. Heja oss!

Du är så himla grym!

Anna María

Tack!!

Jag känner likadant ibland, oftare förr än nu som tur är. Det är verkligen stärkande bara att våga göra det ändå, även om risken finns att man misslyckas. Men även om det misslyckas egentligen, vad spelar det för roll? Då har man iaf vågat testa och definitivt lärt sig massor!

Anna María

Men precis. Tror faktiskt att Monthly Makers har varit till stor hjälp i alla fall i mitt skapande. Kanske i ditt fall också? Bara få ut grejerna liksom.

Du är så himla modig! Vet precis hur du känner med prestationsångest, det är en evig kamp det där. Men en dag kanske man lär sig att ha den på en rimlig nivå. 😉 Lycka till, du är grym!

Anna María

Tack! Fint att höra det från dig, för jag tycker du är så himla modig! Precis, det är det där med den rimliga nivån. Låt oss hålla den där istället. Tack!

Jag beundrar ditt mod och din viljekraft. Ett av de första starka intrycken jag fick från dig var när jag sa något om att jag skulle be någon hjälpa mig fixa något praktiskt hemma och du svarade ”det kan du ju lära dig själv”. Blir fortfarande peppad av den kommentaren, för den var så grundligt feministisk för mig. Och de orden visar för mig att du kan nå precis hur långt som helst. Jag tror stenhårt på dig.

Anna María

Åh vad kul att höra! Tack för superfina ord 🙂

Nu har du ju tagit steget, vilket i alla fall i min värld är det svåraste. Så nu klarar du allt (och då inte för att jag tvivlade innan, men du fattar :)).

Anna María

Ja, det är väl så att det största är att våga hoppa. Nu hoppas jag att mina vingar bär mig bara 😛

Känner igen mig i det där men har aldrig egentligen reflekterat över hur märkligt det är att jag, som inte gärna skulle visa upp något eller prata om mig själv face to face, gör det konstant på internet, haha!

Så gött att du lyckats jobba på din prestationsångest!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.