2017-02-09

Filmtips Moonlight – en viktig film om kärlek

Filmen Moonlight handlar om ett livsöde och om små saker i livet som påverkar och formar en. I denna film får vi följa Chiron och hans liv. En blyg och fåordnig pojke som växer upp med sin problemfyllda mamma i Miamis ruffa kvarter. Hans mamma, Paula, bryr sig mer om att fixa fram sin dagliga dos av droger än att ta hand om sin son. På grund av Chirons situation hemma och att han dessutom är liten till växten blir han retad och mobbad av de jämnåriga pojkarna. Så en dag träffar Chiron områdets knarkboss Juan som ser att Chiron far illa. Chiron får följa med honom hem och hittar där, hos Juan och hans fru Teresa, en fristad där han blir omtyckt och kan koppla bort sina problem.

Vi får följa Chiron genom tre faser i livet. Som liten, tonåring och ung vuxen. Ett sökande efter att hitta vem han är, egentligen. Filmen utvecklas till en klassisk kärlekshistoria i modern tappning. Det är vackert och skört. Filmen är helt vansinnigt snyggt filmad och skådespelarna bara så himla bra. Filmen känns viktig på så många sätt. Särskilt med tanke på hur USA ser ut idag.

Moonlight har premiär 10 februari. Se den nu i helgen vettja! Jag såg den i onsdags när Stockholm Filmfestival hade förhandsvisning. Det är för övrigt ett hett tips om du bor i Stockholm och gillar film. Skaffa ett medlemskort! Så mycket bra film att se både under festivalen i november och flera gratis medlemsvisningar under året.

0

Kommentera

åh den här vill ja se, kikat på den innan och blev ännu mer pepp nu!

Anna María

Ja! SE DEN! Så fantastiskt fin film.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.