2017-01-22

Tävla & vinn ett NOA NOA Knit Kit

Idag har jag bloggat här på dnilva.se i en vecka! Hurra! Det tänkte jag att vi kunde fira med en tävling där du kan vinna ett eget knit kit från NOA NOA. Jag kommer tävla ut 3 stycken kit. 2 st grå och 1 st svart (strl M på samtliga. Men det är ju ändå en tröja du ska sticka själv så storleken kan ju minskas eller ökas med mer eller mindre garn tänker jag.)

Själv har jag kommit en liten bit på min tröja. Ja, en liten bit bara. Kanske 10 cm ungefär. Men framåt går det och målet är att bli klar med tröjan innan våren. För det vore ju fint att hinna använda den innan det blir varmt ute.

Kommentera det här inlägget med en motivering om varför just du ska vinna samt vilken av färgerna du helst vill ha (svart eller grått). Kanske vill du sticka tröjan till någon du tycker om, eller så har du aldrig stickat, men vill gärna lära dig. Eller vem vet, kanske kan det här vara en kanonfin present till någon som älskar att sticka? Som sagt, motivera varför du vill vinna i kommentarerna nedan och tipsa gärna vidare om tävlingen.

Tävlingen avslutas 29/1 kl 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

0

Kommentera

Åh, blev så sugen på dessa kit när du bloggade om ditt eget! Jag är rätt ny på stickfronten men tycker det är himla kul och vill lära mig mermermer. Fegar dock och gör små saker som mössor, en tröja känns så stor och komplicerad, och det är så himla mycket arbete och material som går åt ifall det blir skräp i slutändan. Så ett kit med allt som behövs skulle kanske äntligen få mig att våga öka storleken på mina alster!

Ida Nordblom

2017 är ett föräldraledigt år för mig. På nyår gav jag mig själv inga nyårslöften men dock ett par nyårsplaner. Det kändes snällare på något sätt, inte så strängt. Det får liksom bli som det blir men planer kan man ju ha även om de inte går att genomföra. En av nyårsplanerna var att bli bättre på att sticka och jag har suktat efter just ett sånt här stickningskit. Det har dock inte känts som det ingår i en föräldraledigs budget att unna sig en sådan så det skulle vara den finaste present att få en! Mitt barn kanske få kolik, hon kanske vägrar sova själv eller så blir det en massa tid på kvällarna att blir bra på att sticka. Hur som helst hade det varit fint om detta kit fick ingå i min plan för 2017! (Skulle passa finast med en grå.)

Jag har precis kommit igång med stickning efter ganska mycket virkning. Varje gång jag är klar med ett projekt så tittar jag på det och blir så himlans stolt över mig själv. Det slår mig varje gång hur häftigt det är att kunna skapa saker med sina egna händer. Jag har stickat ett par sockar och några mössor och tänker att vad häftigt att sticka något så stort som en tröja, en grå tröja tänker jag mig 🙂 P.S. Jag hittade din blogg igår tack vare atilio.se och vill tacka för all inspiration jag redan hunnit med att få!

Jag skulle jätte gärna vilja vinna ett set, färg är egentligen inte så viktigt då båda låter fina men kanske svart? Jag sitter med en grå kofta nu, som jag stickat på hela hösten. Jag gör båda ärmarna samtidigt (första gången jag testat magic loop, iih!) så jag har inte kunnat prova den. Båda ärmarna sitter på samma rundsticka när man gör magic loop. Igår trodde jag att jag var färdig med ärmarna och jag satte upp ena ärmens maskor på en tråd för att äntligen prova. Jag såg framför mig den stora mysiga koftan på mönsterbeskrivningen, men i spegeln såg jag en betydligt mer figurnära kofta. Besvikelsen!! Nu vill jag bara bli klar med den och försöka tycka om den ändå, det ligger för mycket jobb bakom den för att repa upp hela eller inte ens göra klart. Så den tröjan du lottat ut skulle då få bli min revansch-stickning!

Diana

Hej!
Under 2017 vill jag komma ifrån mitt slentrian liv( som i princip enbart består av att äta, jobba och sova) genom att försöka komma ifrån det med nya upplevelser och aktiviteter. Så att delta i tävlingen är ett litet steg för mig, men ännu större vore att vinna och försöka sticka tröjan. Jag kan inte lova att den blir bra dock, men jag kittet kommer definitivt inte att bli liggandes. En svart tröja vore finast, men en grå passar också =)

Vilken härlig grej! Jag vill gärna vinna. Blev så sugen på att lära mig sticka i ditt senaste inlägg, och jag har ju som mål att testa 3 nya tekniker i mitt skapande i år så varför inte stickning? Det skulle också vara en distraktion och meditation om kvällarna när jag annars så lätt hamnar framför skärmar i flertal. Det skulle både hjärna och kropp må bra av. Jag trivs som bäst när jag får göra projekt som tar tid och se något långsamt växa fram.

Åh! Det här skulle jag verkligen vilja ha! Jag har ju virkat i några år nu och den senaste tiden har jag varit riktigt sugen på att prova på att sticka också. Det har jag aldrig provat på konstigt nog! Ser alltid massa fina mönster på stickat överallt och när jag såg dig blogga om den här tröjan förut blev jag ännu mer sugen på att faktiskt lära mig sticka också. En tröja ligger faktiskt på min önskelista på att virka, men kanske är det menat att jag ska lära mig sticka istället? Jag hoppas det! Det här skulle vara starten på en ny spännande teknik för mig!
(grå skulle passa mig bäst)

Emmie

När vi fick vår dotter började alla kvinnor på hennes pappa sida att sticka till lilla F. Alla förutom hennes faster som innan var den som fick allt stickat till sig. Då jag vet hur oerhört fin hon skulle bli i ett grått set vill jag vinna detta, sticka i hemlighet till henne och sen ge henne en tröja som en ”tack för att du accepterat att den lilla nu får alla presenter” present. Virrig kommentar inser jag nu, hoppas du förstår familjebanden 😉

Emma

Som den urmoder man känner sig skulle det ju passa bra att kunna sticka oxå, eller okej sticka kan jag om man kan räkna att sticka en halsduk med aviga/räta maskor….
Attt kanske kunna få lite egentid (stänga in mig) en stund varje kväll utan tråd/garn tokigt barn för att sticka en tröja skulle kanske vara något . Och ja jag kommer sticka den till mig själv gärna i grått eller svart det kvittar

Vilken kul tävling! Jag skulle gärna också vilja vinna! Stickning har skrämt mig lite sedan den första och enda gången jag stickade i syslöjden och gjorde ett par groteskt fula vantar i olika storlek (poängen vara alltså att de skulle vara lika sotra…). Men jag skulle så gärna vilja lära mig ordentligt! Det verkar så mysigt, och man kan sticka så många olika grejer?! Jag är bara rädd för att prova igen, så jag skulle behöva en spark i rumpan och det här kitet skulle ju vara perfekt! Dessutom såg tröjan så himla fin och mysig ut!

Malin Alwin

För mig är det dags för en ny/ gamal hobby.
Behöver få ny inspiration och detta är ett gyllene tillfälle.
Färg för mig är vilket som kan ju alltid matcha med annat. Tröjan är så din så det skulle vara en morort att ta tag i.
Hoppas turen är med mig 🙂

Men självklart vill jag vara med och ha chansen att vinna detta. Var inte och tittade på kitet efter diTT blogginlägg om det. Skulle vara så kul att komma vidare med stickandet. Min mormor lärde mig när jag var liten och jag satt hemma hos henne och stickade en halsduk. Sen dess har jag inte stickat. Men i höstas började jag igen. En halsduk blev de. Jag skulle vilja vinna så jag kan sticka tröjan och ge den till min lilla mormor. Hon är 89 år och orkar inte sticka eller sy själv längre. Hon har dessutom tagit hand om min dementa morfar en längre tid nu. En värmande stickad tröja från sitt barnbarn är de minsta hon förtjänar. Färgen spelar ingen roll.

Sofie T

Jag har alltid önskat mig att lära mig att sticka och egentligen spelar inte färg någon större roll men svart passar till det mesta. Som en nybliven tvåbarnsmor och efter en mycket krävande flytt så skulle det vara mysigt att om kvällarna sitta i min stora soffa och lära mig sticka i lugn och ro. Drömmer om att i framtiden ha egna får och lära mig karda och göra eget garn. ☺️ Vänliga hälsningar Sofie

Lisa

Vilken kul tävling! Jag skulle gärna vinna den för att få en liten nystart med stickningen, har inte stickat något på länge och lite tappat inspirationen. Plus att en egenstickad tröja känns som en så himla bra slow – fashion grej, tänker att man kommer vara dubbelt så glad för och försiktigt med något som man själv lagt tid på istället för att bara köpa en tröja på kedjorna för nån hundring.

Emma

Åh! En svart vore fantastisk att få vinna. Jag har precis lärt mig att sticka och virka och har helt fastnat i detta fantastiska hantverk! Kan fördriva dagar utan att göra nått annat så just nu kliar det i fingrarna då jag är utan projekt.

Alltså tajmingen. Det är första gången jag är inne och tittar hos dig, och så hittar jag detta som är som skräddarsytt för mig. Förra veckan fick jag lov att gå hem från jobbet i förtid på grund av att jag inte fixar att jobba nu när jag är gravid. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med i snart två månader till innan bebisen kommer.

Det enda jag kommit på hittills är att se över min vardags/hemmagarderob, vilket jag börjat med. Och konstaterat att jag behöver en ny stickad tröja. Helst en grå, men en svart skulle vara toppen det också.

Stickade en tröja till min tvååring nu innan jul, men hon vägrade ha på sig den så nu skulle jag gärna sticka till någon som vet att uppskatta det – det vill säga mig själv.

Kristina Nilsson

Jag är jätte sugen på att vinna det gråa garnet. Det hade varit ett perfekt projekt såhär i vintertid.
/Kristina

Totte

Om jag skulle vinna skulle jag ge bort det i present till min mamma. Jag fick nyligen en dotter och i present till henne från farmor så fick hon en stickad tröja, mössa och sockar. Väldigt fint är det med stickat, synd bara att hon kommer växa ur det så fort. Så skulle min mamma få mer garn (svart eller grått spelar ingen roll) så kanske hon kunde sticka något till i en större storlek:)

Cecilia Söderström

Jag skulle bli så glad om jag vann ett kit, jag skulle ge det till min lilla mamma som stickar så fint till min dotter men jag tänker att hon borde få sticka något fint till sig själv också. Kanske i svart men det spelar mindre roll, garnet ser så fint ut 🙂
*håller tummarna
/C

Jättehärliga garner! Jag har tidigare stickat, och ritat egna, spetsmönster men vill nu lära mig flerfärgsstickning och då vore det ju fantastiskt med de här garnerna. Jag gör stickning, virkning och broderier tillsammans med patienter på palleativ vård och detta vore ju ett kul sätt att kunna inspirera dem till något nytt. Hoppas du har en fin januarimånad!

Malin

Åh vad roligt! Jag har stickat ganska länge, men då mest banala grejer som halsdukar, mössar o på senaste tiden strumpor. Resultatet blir alltid förstort o så tappar jag suget efter att ta varit tvungen att repa upp allt för si så där 7e gången. Men en tröja som är lite för stor är inte hela världen känner jag. Skulle vara fint att ha som mål att hinna blir klar med tröjan lagom till att våren börjar komma och en utan problem kan strosa runt i enbart tröja och halsduk. Så jag skulle verkligen bli jätte glad om jag vann ett grått stick kit även om färgen inte spelar någon roll 🙂

/M

Hej!

Förra året gjorde jag två uppsättningar av raggsockor, ett till mig och ett par till min mor. Detta år har jag inte hittat inspiration eller ens haft tid att leta. MEN(!) så finner jag denna tävling! Jag har alltid velat sticka en tröja men har inte hittat bra instruktioner och/eller tappat orken för att det är svårt att hitta bra garn och bra ”recept”. MEN ALLTSÅ, denna tröja är ju HUR fin som helst! Detta borde bli vinterns avkoppling i väntan på att våren kommer.
Den gråa var hur sin som helst.

Mvh
Emelie

Anita

Hej!
Vill gärna vara med. Jag skickade mycket tidigare, sen kom barnen emellanåt. Nu är dem liite större, kanske hinner jag att göra något bara för min skull. I svart,helst.
MVH
Anita

Vilken bra tävling och perfekt sätt att fira att dnilva funnits i en vecka, man kan faktiskt inte fira för mycket här i livet! Jag vill gärna vara med och tävla om en tröja. Det skulle passa perfekt in i mitt motto att bara göra saker detta år. Se till att något blir klart, följa en plan från a till b. Nå det röda krysset i slutet av resan. Är i vanliga fall så himla dålig och att vinna det här tröj-kittet skulle verkligen få mig att fullfölja något. För att bevisa för dig att jag är en värdig vinnare hehe men även för att bevisa för mig att jag minsann kan. Och då får man ju världens finaste tröja!! Jag har stickat tidigare, mest vantar och är 100% redo att ta mig an nya utmaningar. Så förutom att bevisa att jag klarar av att fullfölja mina planer så skulle denna tröja vara bevisat på att jag klarar av att utvecklas framåt i mina hobbys! Den ska värma mig var eviga dag jag lovar även om jag spiller tacos på den i soffan eller öl när den värmer under alla kvällar med parkhäng i vår, eller dansar den svettig! lovar!

Cornelia

Alltså åh, det är skulle vara en så himlans bra present till min extra mamma. Jag flyttade nyligen hem igen efter att jag gick in i väggen i en svår depression och min extra mamma har varit ett så himla fint och bra stöd. Hon spenderar kvällarna med att sticka sockor efter sockor. Något hon själv började med som en slags terapi när hon blev utmattad under förra året. Vore så himlans kul och skulle kännas så bra att ge detta till henne. Tycker det är dags för henne att lämna sin comfortzone gällande sockorna och ge sig på en tröja. Tror hon skulle greja det galant!

Vilket färg spelar egentligen ingen roll. Hon skulle bli så glas oavsett!

clara

det enda jag stickat i mitt liv var på syslöjden i lågstadiet. en liten väska i blekrosa med påsydda blommor i fleecetyg. blev så fruktansvärt ful att jag slängde den direkt när jag kom hem. hade varit trevligt att sticka något fint istället! + kul att lära sig något nytt som dessutom är användbart och praktiskt. har storslagna planer om halsdukar, raggsockar och gosiga tröjor men det känns som att det lite lättare blir av om man har instruktioner och sådär.

Lisa M

Jag skulle vilja sticka en grå till mig själv, skulle vara en toppensysselsättning för att ta mig ur mitt mobilberoende. För ett mer medvetet och hälsosamt 2017!

Jag älskar att sticka – men har bara gjort det till andra. Att göra en sån här fin tröja till mig själv vore ett drömprojekt!

Liv

Jag tog efter många år (15 är gammal till 26) som sjukskriven steget till högskolan i höst. Men fick pga en familjesituation en tuff start och gled in i överätande… Terminen gick till största del åt till att försöka komma ikapp medan jag bollade ätandet vid sidan om. Tänkte juen skulle bli mitt ”få ordning på saker” men blev inte så – lite det där med våra bitter och förstöra för sig själv…… Jag SKA hänga med nu när skolan går in på vecka två. Än ÄR det inte kört även om förra vecka kunde gått bättre.
Jag har Inga vänner i skolan, är betydligt äldre och är ingen som festar så har hamnat utanför vilket gör det än svårare – annars har man ju ngt att jobba mot: sina vänner och tid med dem.
Det hade varit fint att få något som detta vettiga att sysselsätta sig med, inte minst nu i början när man ska ner i portion storlek och lära sig att det finns annat än mat.

Julia

Jag älskar i princip alla typer av pyssel och handarbete men just stickning av något mer avancerat än halsdukar och vantar har jag av någon anledning aldrig vågat mig på. Kanske för att det känns som en stor investering av både tid och pengar att börja med ett så stort projekt och att självförtroendet inte riktigt räcker till, även om jag vet att jag skulle klara det om jag bara vågade. Jag älskar mandalamönster i allmänhet och är nog lite extra svag för mönsterstickade sådana och jag tyckte nästan att det stod mitt namn på den här modellen, oavsett om den är svart eller grå 🙂 Hade varit perfekt att ha ett projekt att se fram emot att få komma hem och pyssla med på kvällarna efter långa pluggdagar!

Daniela

Åhh, vilken vinst! Jag skulle önska mig ett grått paket. Vanligtvis är jag en väldigt kreativ människa men jag har tappat bort det helt under flytt, renovering, examensarbete och att vara mamma. Skulle behöva en spark i baken att ta mig tid till mig själv och jag håller tummarna för att denna vinst kan ge mig den sparken 😊

Jag har i mitt liv lyckats stycka en lovikavante (japp ett halvt par), en halsduk och en som skulle bli en halsduk men halva garnet försvann i en flytt så därför blev det bara en fyrkantig liten snutt. Jag behöver hjälp att få bejaka min inre tant nu innan odlingssäsongen verkligen sätter igång. Om jag vann skulle jag nog helst vilja sticka en grå tröja, eller en svart, eller en grå.. eller så kan jag inte bestämma mig alls och vill egentligen bara sticka en sådär finfin tröja som är på bilden under garnet! 🙂

Lisa Hoffmann

Min mamma hittade in på din blogg, fråga mig inte hur då hennes tekniska skills inte r de bästa. Hon älskar iallafall att sticka och såg att man kunde vinna detta fina kit så jag lovade henne att tävla för henne eftersom hennes tekniska kunskaper tyvärr inte sträckte sig så långt. Puss & kram!

Men åh, så roligt! Jag skulle hemskt gärna vilja vinna det grå kitet så att jag för en gång skull kan göra min gamla syslöjdslärare nöjd.. haha. Jag var nämligen ”den där” som alltid vägrade sticka, som tyckte det var världens tråkigaste osv. Men på senare tid har jag köpt en del garn och påbörjat små projekt, förhoppningsvis har jag både en halsduk och ett pannband till vintern 2017. Men det hade vart fint med ett ordentligt kit att låta kreativiteten flöda i.

Paola

Det där med boxar är ju poppis 😉 Men det enda jag vill ha i en box är GAAARN, vackert, ljuvligt, underbart garn. Känslorna det väcker, mmm! Kreativiteten tar fart, jag blundar och ser plagg efter plagg framför mig. Och sen, den där känslan, att bestämma sig för ett mönster och studera det. Att ta upp det första nystanet och hålla det i händerna, leta efter början, lägga upp, och börja. Att se hur arbetet växer fram … För någon som aldrig stickat går det inte att beskriva. Ni andra, ni vet precis vad jag menar! Spontant tänker jag ”svart”, men nej, jag behöver något ljusare, så jag väljer grått om jag skulle ha den lyxiga turen att vinna!

Åh, yes please! Jag skulle jätte gärna vilja vinna ett set! 🙂 Älskar att sticka även om jag inte kan sticka så mycket, har stickat bara halsdukar och just nu försöker jag att vara färdig med en liten bebis pläd vilken jag påbörjade för några månader sedan. 🙂
Om jag vann ett set, skulle jag sticka en tröja till min mamma. Det skulle vara jätte kul att sticka en (grå) tröja! 🙂

Maria Engstrand

Å, en riktig drömtröja! Jag har ett sabbatsår från jobbet och är inkomstlös men lycklig student just nu. Därför har jag köpstopp på garn, och hela hösten har jag försökt få ihop projekt av de stackars stumparna i restlådan. Kreativt, men å vad jag längtar efter ett riktigt proffsigt stickprojekt att göra. Tänk att få packa upp en lyxig låda med nystan och sätta igång!

Elin

Vilken fin tävling!! Jag skulle vilja vinna det grå garnet. Har stickat i rätt många år men inte utvecklats så mkt men nu är jag verkligen på gång och vill utvecklas och sticka hur mkt som helst. Skulle verkligen vara häftigt att ha stickat sin egen tröja. Som student är det inte så mkt klirr i kassan så att vinna garn skulle vara toppen!!

Mathilda Lundgren

Åh, jag skulle verkligen vilja testa att sticka en så fin tröja. Har inte stickat en tröja sen jag gick i högstadiet. Älskar att sticka, men det blir sjalar, halsdukar och stickgraffiti. Det är nog dags att åka mig på ett större projekt. Allra helst den grå varianten.😊

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.