2017-01-25

Pysselkalas med konfettikanoner av toarullar

Pysselkalas – Dnilva

Att pyssla med barn på kalas tycker jag är så himla roligt. Det är egentligen en bra bit ifrån vad jag brukar göra i vanliga fall när jag själv skapar, men det är också just det som jag tycker är kul. Att göra något som jag inte brukar göra och att få se vad och hur barnen löser problem och skapar. Den fantasin de har och vad de kommer på är så kul att få vara med på.

I lördags skulle jag göra precis detta, vara med på ett pysselkalas alltså. Min kompis Annas dotter Mina fyllde 9 år och ville ha ett pysselkalas. Så Anna och jag kom på ett gäng olika pyssel en kunde göra som vi tänkte kunde vara roliga för barnen. Jag förberedde hemma genom att fixa konfetti. Jag hålade papper och strimlade i smala remsor av resterna. Inget papper får gå till spillo.

Vi preppade fyra stationer med pyssel. Här ovanför är innehållet till konfettikanoner. Du tar en toarulle som du trär en ballong över. Sen piffa med ett fint papper runt själva rullen och till sist fyller du bara på med konfetti och kan skjuta det till höger och vänster. Superfestligt och det blev en stor succé.

Vi gjorde också sugrörsmobiler. Kanske lite i det klurigaste laget att hinna med på ett kalas med många barn. Men väldigt fint att göra många och hänga upp.

Pärlor känns superklassiskt så vi köpte nyckelringar så att alla kunde göra något med pärlor för att hänga på sina ryggsäckar. Jag själv blev sjukt taggad på att göra något med pärlor faktiskt. När jag var liten pärlade jag hur mycket som helst, men det känns som att dagens barn har verkligen steppat upp pärlandet. Jag gjorde bara cirklar och kvadrater i massa olika färger. Idag görs ju mer roliga figurer och skojiga mönster. Så mycket roligare!

Så hade vi en station där vi gjorde kronor av piprensare, (men det var mer poppis att skjuta konfetti än att göra kronorna). Så istället för kronor på huvudet blev det konfetti i håret. Ändå minst lika fint faktiskt.

Det blev såklart rätt mycket konfetti på golvet, strumpor, kläder. Men det hör liksom till ett kalas kan jag tycka.

Efter allt pysslande var det glasstårta och fryst chokladdoppad frukt. Så smart att bara ta två glasspaket, vända upp och ner och sen pynta med godis. Så roligt att vara med på ett pysselkalas och jag hoppas (och tror) att Mina var nöjd. Och ett stort tack till Kreativa Karin som har inspirerat till allt från pyssel till tårta. Behöver du kalasinspiration ska du absolut kolla in Karin.

0

Kommentera

Så fint!! Älskar alla dessa färgglada bilder, och hade också velat ha pysselkalas när jag var liten (eller nu, hehe)!

Anna María

Tack! Det aldrig försent att ha ett pysselkalas tänker jag 🙂

Alltså JAG hade ju velat vara en del av det kalaset – så himla bra styrt med olika stationer, drömkalaset för mig som barn 🙂

Anna María

Men jag med! Vi kan ju styra ett kalas för oss 🙂

Det ser så lustfyllt och roligt ut, älskar idén med konfettikanoner. Så himla roligt!

Anna María

Kul att det syns på bilderna, för det var det verkligen 🙂 Från och med nu vill jag alltid ha en konfettikanon till hands faktiskt 😛

Kreativa Karin

Vad bra det blev, du är så grym Anna Maria!

Anna María

Tack! Och tack för hjälpen :*

Fy tusan vad roligt!

Så himla fint och roligt ju! Och glädjespridande! Haha fick throwback till när jag höll pysselgrupper med barn för några år sedan och sedan dess låter jag aldrig barn komma i närheten av glitter på något sätt. Det går ju inte ens att städa bort :p

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.