2016-12-06

Mina profilbilder på facebook

Idag tänkte jag att ni skulle få följa med mig på en rejäl åktur bakåt i tiden. Jag tänkte nämligen gå igenom alla mina profilbilder på facebook. Och jag har haft ett gäng. Jag gick med i facebook strax efter att jag hade flyttat upp till Piteå för att plugga, tror att det var 2005 eller 2006. Men jag vet att jag raderade ALLT som fanns om mig inför när jag skulle nolla alla nya studenter mitt tredje år. Men jag tänker att det inte går någon nöd på er för det.

Så, vi börjar med att hoppa nästan 10 år bak i tiden till 2007. Håll i er, nu åker vi!

AM_fb_01

Första bilden som ligger kvar än idag är från augusti 2007. Jag var vad vi kallade Phösare, det vill säga en av dem som tar hand om alla nya studenter som ska komma och plugga. På min skola, Musikhögskolan i Piteå hade Phösarna cape och solglasögon som var på alla dygnets timmar hela nolle perioden. Såhär såg jag ut då. Med mörkt och långt hår.

AM_fb_02

När jag inte behövde vara anonym längre på grund av Nolle-P så bytte jag till den här avslappnade (?!) bilden av mig liggande på en strand vid Pite Havsbad en kall och blåsig höstdag.

AM_fb_03

En månad senare bytte jag till den här lite mindre kaxiga varianten.

AM_fb_04

Så blev det 2008 och jag bytte till den här bilden. Vilket babyface jag hade ändå!

AM_fb_05

På den här tiden bytte jag profilbild ofta alltså. Bara några veckor efter den förra bytte jag till den här. Jag var modell åt en designer från Luleå. Älskade mitt långa hår och tyckte den här bilden var himla häftig.

AM_fb_06

Så gick det någon månad och jag bytte bild igen. Den här gången till den här från Halloween året innan. Känns så himla långt ifrån mig idag allt med den här bilden. Men det bjuder jag på.

AM_fb_07

Polisbilden varade inte länge alls utan jag bytte till ännu en bild från den där kalla höstdagen på Pite Havsbad.

AM_fb_08

Så blev det mars. Philip och jag flyttade ihop och den här bilden togs på vår inflyttningsfest i vår första gemensamma lägenhet i Piteå.

AM_fb_09

Det blev sommar, jag tog examen och vi flyttade från piteå. Vi var som många andra somrar nere i Halmstad och jag bytte helt stil på vilken typ av profilbild jag hade.

AM_fb_10

Här hade vi precis flyttat till Stockholm, Philip hade börjat plugga på Hyper Island och ordnade en Guitar Hero kväll för sin nya klass hemma hos oss i vår lägenhet på Ekerö.

AM_fb_11

2009: Jag återanvände massa gamla bilder, i brist på nytagna på mig tror jag. Ännu en från den där kalla dagen vid Pite Havsbad. Kom igen! Lite variation tack!

AM_fb_12

Den här bilden är från en musikvideoinspelning som jag var med i. Här ligger låten och videon för den som vill: Machinae Supremacy – Edge and Pearl

AM_fb_13

Jag framkallade en rulle film från min Holga kamera och tyckte den här röda bilden var festlig. Här är förresten ett blogginlägg från då. Me and my Holga

AM_fb_14

Och i juni 2009 såg jag ut såhär. Bilden är från en kväll när jag drack vin med Sanna och Annika hemma hos Sanna. Och jag hade precis klippt av mig håret kort för första gången.

AM_fb_15

Här hade jag precis börjar plugga på Hyper Island och upptäckt att alla tunnelbanevagnar har namn på sig. Lyckan i mig när jag dessutom hittade en vagn som heter Anna Maria!

AM_fb_16

Så blev det oktober och jag gjorde en kollektionsplåtning för Björn Axén. Färgade håret korpsvart och klippte V-lugg. Ser ju stenhård ut alltså.

AM_fb_17

Halloween och jag klädde ut mig till Leeloo Dallas från Femte elementet. Sanna och jag gick på Hyper Island fest på Ugglan, spelade rundpingis och drack öl.

AM_fb_18

2010: Jag gick på Hyper och fördjupade mig i internets alla memes. Här gör jag en klassist Mosh Girl.

AM_fb_19

Ännu en bild från Hyper. Här hade vi ”Challenge your wardrobe” och jag klädde ut mig till radiopopparen på Sergels Torg. Vi gjorde så sjukt mycket grejer under mitt år på Hyper. Så kul och så intensivt.

AM_fb_20

Den här bilden tror jag är en gammal goding från 2007. Men året jag hade den på facebook är fortfarande 2010. Jag bodde i Piteå och vi hade alltid något kul på gång. Om ni undrar så landade jag snyggt på andra sidan rockringen utan att ha nuddat den. Kan knappt fatta hur det gick till men minns att jag var himla nöjd.

AM_fb_21

Här är jag i Amsterdam och försöker hitta vart vi ska. Jag hade köpt en magisk turkos hatt som jag hade jämt. Samtidigt gjorde jag praktik på Acne Advertising och jag försökte komma på vad jag skulle göra med mitt liv om någon månad när jag blev klar på Hyper Island.

AM_fb_22

En helg i slutet av maj åkte jag upp till Piteå igen på Reunion-helg med massa gamla studenter. Här är Patrik och jag peppade utanför kvarterslokalen.

AM_fb_23

Jag modellade för en lokal butik i Vasastan. Den här blåa sammetströjan hade jag gärna haft på mig idag alltså.

AM_fb_24

Så kom sommaren till Stockholm och vi gick på en så knäpp, rolig, grym fest som Absolut ordnade. Jag var pepp och poserade med en jättefjäder.

AM_fb_25

Från en plåtning jag gjorde på Gröna Lund. Här kan ni förresten se resten av bilderna från den dagen.

AM_fb_26

Så blev det höst och jag laddade ner någon Hipstamatic app eller liknande till min iPhone, tog selfies och lekte med filter. Gillar ändå den här frisyren.

AM_fb_27

Sanna, Carro och jag fotade en dag vid ett slott i Bromma.

AM_fb_28

Så blev det Halloween och jag och Philip fixade en utklädnad i sista stund. Jag vad Amy Winehouse med tatueringar och en tuperad frippa.

AM_fb_29

Nu bodde vi i Hornstull sen några månader tillbaka och är en spexig bild på mig från våran inflyttningsfest. Det här är ganska mycket jag. Spexig. Men sånt är svårt att förmedla här på bloggen.

AM_fb_30

Jag himla nöjd med Magnus, Magnus och Patrik också från våran inflyttningsfest.

AM_fb_31

2011: Släktfoto med familjen på Island. Hehe, nädå. Men jag och Hannes (min bror) i Akureyri.

AM_fb_32

Den här bilden togs på en plåtning för ett lyxigt smyckesmärke. Jag hade på mig smycken värda obehagligt mycket pengar och vågade knappt röra mig.

AM_fb_33

Den här bilden är himla knäpp. Jag var silldrottning. Barr i ögonbrynen, rom på läpparna och döda firrar som ett halsband.

AM_fb_34

Halloween igen vilket betyder ny profilbild i min värld. Den här kvällen gick vi på fest på Beyond Retro och sen vidare till Berns. På Berns var det inte alls många utklädda. Kan säga att jag verkligen stack ut i mängden.

AM_fb_35

Jag blev nostalgisk och bytte till en bild på mig och Sanna från när vi var i Amsterdam året innan. Jag saknar verkligen att vi inte umgås lika mycket nu som vi gjorde då. Trist när jobb och liv kommer emellan sådär.

AM_fb_36

Jag minns verkligen den här dagen. Det var kallt som attan, Philip och jag promenerade på Kungsholmen och gick och fikade. Fin dag.

AM_fb_37

2012: Jag hade rött hår och vi gick på olika event och diverse fester titt som tätt. Här är jag på invigningen av Scandic Grand Central om jag minns rätt.

AM_fb_38

Jag var med i Björn Axéns kollektion och fotades på Oscarsteatern. Den här bilden fick hänga kvar i över ett halvår. Gillade den då och gör det nu med.

AM_fb_39

2013: Philip och jag backpackade i Asien. Jag snorklade för första gången i mitt liv och njöt varenda dag av att upptäcka världen och inte jobba.

AM_fb_40

Den här bilden tog jag sista dagen på Bali innan vi skulle åka hem igen efter 3,5 månad ute på resande fot. Fy fasen så fin resa vi hade, Philip och jag.

AM_fb_41

Nytt år, nytt hår. Nu var jag blond och fick vara med igen som modell för en Björn Axén kollektion.

AM_fb_42

Så blev det Halloween även det här året och jag klädde ut mig till skelett i egenmålad skelettdräkt.

AM_fb_43

2014: Januari och jag var ultrablond och ville ha en rätt vanlig bild som profilbild.

AM_fb_44

Så kom sommaren, jag odlade världsrekordstor basilika och bytte profilbild. Den här hade jag rätt länge tror jag. Som med de flesta bilderna från nu.

AM_fb_45

2015: Bild från Bråvallafestivalen första kvällen vi var där. Sommar, festival och allmänt pepp i kroppen!

AM_fb_46

I juli 2015 hyrde vi Villa Trotta i Italien. Det var sommar och livet var helt himla fantastiskt. Här är jag utanför ytterdörren.

AM_fb_47

Så blev det Halloween igen. (Ni kanske börjar se ett mönster?) Jag klädde ut mig till clown och hade den här bilden superlänge.

AM_fb_48

2016: Bara för någon vecka sedan bytte jag till den här. Det kändes fel att jag hade en profilbild med en clown när folk utklädda till clowner sprang runt och skrämde folk i mörkret. Vi får se hur länge den här stannar kvar.

Phu! Det var mina profilbilder genom åren. Så himla många. Eller så är det jag som börjar bli gammal. En eloge till dig om du har orkat dig igenom hela inlägget hur som helst. Tack!


 

Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

0

Kommentera

När man lärt känna dig som blond så känns det så knäppt att du haft så mörkt hår så länge! Men du klär ju i allt 🙂 Den där blå sammetströjan var verkligen magisk!

Anna María Larsson

Ja. Jag kan tänka mig att det är lite märkligt. Och då är ändå jag mörkhårig på riktigt 😛

Så himla mycket fina bilder! Men korpluggen, och clownen alltså <3

Anna María Larsson

Tack <3

Guud vad roligt att få se!! I början tänkte jag att 2007 var ju inte så länge sen, men alltså HUR kan det ha gått nästan 10 år sen dess? Det är ju urlänge sen! Sen älskar jag silldrottningbilden och den svartvita på dig på Kungsholmen med den stickade halsdukan/luvan. Så knäppa respektive gosiga! Superkul!

Anna María Larsson

Jag vet. 2007 känns nyss men är liksom inte det längre. Sjukt.

Alltså shiiit så många olika! Ditt modelljobb hjälper ju verkligen till att förmedla känslan av att du haft tusentals olika stilar genom åren. Superroligt inlägg att få ta del av! Men berätta mer om när du pluggade i Piteå, tack! 🙂

Anna María Larsson

Ja. Så sjukt många olika. Det gör det absolut. Rätt kul att få testa på så många stilar ändå. Absolut. Piteå kan jag knåpa ihop nåt inlägg om 🙂

Men guuuud vad kul att få se! Och alltså silldrottningsfotot är bara bäst. Har verkligen ingen aning om vad det var du gjorde reklam för, men det är fullkomligt underbart. =)

Anna María Larsson

Vad kul att du gillade inlägget. Hehe. Det var en grej för mat i Norrbotten om jag minns rätt. 😛

Åh är så himla roligt att se sånt här! Älskar turkosa-plommonstops-kart-bilden från Amsterdam!

Anna María Larsson

Kul! 🙂

Fantastiskt inlägg! Och silldrottningen är helt sjuk alltså!!! Haha hjälp, men åh vad du är vacker människa. <3

Men wow, så jäkla vacker du är!! Himla roligt att ha så många års profilbilder att kika på också. Ps, blev LIVRÄDD för bilden från musikvideon, hahahah 🙁

amazing allt men alltså ATT DU HOPPADE GENOM ROCKRINGEN! alltså jag hade aldrig vågat. grym du e!!! haha

Anna María Larsson

Haha! Ja! Visst är det ballt. Tänkte att det självklart skulle gå och tvekade inte. Tror det var därför det gick 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.