2016-10-06

Serietips: The Night Of

The Night of The Night of The Night of The Night of The Night of The Night of

Idag tänkte jag tipsa om en relativt ny serie på HBO som heter The Night Of. Det är en ganska kort serie, bara 8 avsnitt och den handlar om Nasir ”Naz” Kahn, en ganska naiv collegestudent som bor i Queens, New York. Han är inte en av de populära killarna, men blir en kväll inbjuden på en stor fest. Nasir och hans kompis ska åka till festen, men hans kompis ställer in i sista sekund. Då lånar Naz sin pappas taxi utan att fråga om lov. Väl på väg till festen kör han vilse och stannar till vid vägen. I tron om att det är en vanlig taxi hoppar en okänd tjej, Andrea in i bilen. Naz blir nyfiken på vem hon är och bestämmer sig att köra henne. Det uppstår en slags spänning mellan Naz och Andrea, de åker hem till henne och där fortsätter en kväll av droger, alkohol och sex.

Tidigt på morgonen vaknar en sliten Naz upp i Andreas kök. Han går upp till sovrummet för att säga hejdå och ta sina kläder. När han tänder lampan ser han att Andrea är brutalt mördad med knivhugg  över hela kroppen. Det är blod överallt. Naz har inget minne av vad som hänt, får panik och springer iväg.

Naz blir sen stoppad av polisen för att ha brutit mot en trafikregel och tagen till polisstationen. Sen får vi följa honom i häktet och under väntan på rättegången. Alla bevis pekar tydligt på honom och han är själv inte säker på att han inte har dödat henne.

En spännande serie med riktigt bra manus som jag verkligen kan rekommendera. Den handlar såklart om mycket mer, som exempelvis relationen med Naz familj, en misslyckad advokat och hur en ska göra för att klara sig i fängelset. Det är bara 8 avsnitt vilket gör att det går rätt snabbt att se alla avsnitt på grund av att en vill se fler än 1 varje gång. Hehe.

 

FLER SERIER JAG HAR TIPSAT OM:
› 30 grader i februari
› London Spy
› Making a murderer
› Bloodline
Vinyl

 


 

Vill du inte missa något? Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

 

0

Kommentera

Jag och min pojkvän började följa den här serien i veckan efter att båda blivit tipsade på olika håll. Ska bli så spännande att se vad som verkligen hänt! Lite för blod-våldsamt för min smak egentligen, men ändå bra, och en kan ju verkligen känna Naz frustration genom rutan.

Anna María Larsson

Ja, ganska så blod-våldsamt kan jag också tycka, men bra med en kortare serie som en kan mata igenom snabbt 😛 Tycker verkligen manuset och skådespelarna är så välarbetat.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.