2016-10-05

Lugna dagar i Villa Mami och Agriturismo Il Gelso

I somras åkte jag och ett stort gäng kompisar till Italien i två veckor, vi hyrde ett stort hus, lagade mat och njöt för fulla muggar. Nu har det tyvärr kommit till de sista spridda bilderna från resan. Ni är kanske trötta på att få se dem, men det är inte jag! Jag peppar redan för nästa gång vi åker.

Italy – Villa Mami

Jag tänker tillbaka på alla goda luncher som lagades i Villa Mami. Härliga pastarätter med grillade grönsaker i tomatsås. Att sitta ute i skuggan och känna den varma vinden fläkta. Och nyriven parmesan ♡

Italy – Villa Mami Italy – Villa Mami Italy – Villa Mami Italy – Villa Mami

Solnedgången i bergen som vi kunde se från balkongen på tredje våningen.

Italy – Villa Mami

Dagarna bestod liksom mest av njut, matlagning, bad i poolen och häng. På morgnarna innan det blev för varmt gick jag / vi ut och sprang. Jag fick till och med in bra rutiner och sprang mer eller mindre varannan dag. Det var skithärligt!

Italy – Villa Mami

Jag tänker tillbaka på andra dagar när vi skulle ut på någon gemensam utflykt. Här peppade vi alla inför att vi skulle åka och äta på en agriturismo i närheten. (En agriturismo är en bondgård som lagar sin egen mat på egna råvaror och har restaurang och ibland boende. Maten känns väldigt typiskt italiensk och det är verkligen ett tips om du åker till Italien, besök ett agriturismo!)

Italy – Villa Mami Italy – Villa Mami

Här är agriturismon vi åkte till som låg precis utanför Fabriano, staden vi bodde utanför. Il Gelso hette stället och bjöd oss på en magsik solnedgång.

Italy – Villa Mami

Till bords hade jag som vanligt den här fina! Och det var det sista från den här Italienresan. För övrigt vill jag verkligen tipsa om att hyra ett hus och bo i på en semester, det är en ny nivå av semestrande, för mig i alla fall. Och passar mig alldeles utmärkt. Du är hemma, men ändå på ett nytt ställe.

 

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami
Poolhäng och helgrillad fisk
En utflykt till havet, bad från klippor och utomhusbio
Midsommaraftom i Villa Mami
Utflyktsdag – Sassoferrato, Acqualagna, Passo Furlo
Urbino i solnedgång
En dag, tre måltider
☞ Vinfestival i Montecarotto

0

Kommentera

Såg verkligen underbart ut! Härligt att hyra ett hus istället för att bo på hotell 🙂

Anna María Larsson

Ja, men det är det verkligen. Så himla värt.

Så jäkla lyrrigt att vi fått ta del av ert semesteräventyr ända in i kalla oktober. Tack för att vi fick hänga med på resan!

Anna María Larsson

Haha! Ja det eller att jag varit så seg med att blogga om det 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.