2016-10-04

Jag spelar innebandy

Innebandy – Ctrl Z

Något som är självklart för mig, men som kanske inte många av er vet är att jag spelar innebandy och har gjort det de senaste fem åren. Jag nämnde det i en lista jag fyllde i för ett tag sedan och fick då frågan om jag inte kunde berätta lite mer. Visst kan jag det!

Vi är ett kompisgäng som spelar tillsammans i ett korplag. De flesta som är med. Eller de som från början var med, var folk jag lärde känna under tiden jag pluggade i Piteå mellan 2005-2008. Det var 2011 som vi bestämde oss för att dra ihop ett innebandylag och anmäla oss till Korpen. Vi har varit en kärntrupp som har varit med länge, men ni vet hur livet är. Folk spelar en stund, slutar ett tag, kommer tillbaka och flyttar. Men nu är vi ungefär 15 personer som spelar ihop. Hur som helst är vi ett himla fint gäng.

Vi spelar matcher ihop i en mixed-serie. Det betyder att tjejer och killar spelar ihop i en blandning. Totalt är vi 5 utespelare + 1 målvakt i varje lag. Och varje lag måste minst ha 2 spelare på planen av båda könen. I vårt och mångas fall är färre tjejer än killar som spelar. Just nu är vi 5 tjejer och 10 killar som är med i laget. Det är fler tjejer än vi varit på flera år. Match har vi ungefär varannan söndag och tränar gör vi varje tisdag i Midsommarkransen. Vi tränar på liten plan och spelar match på stor. Så det är en himla blandning.

För mig är de här tisdagarna så himla viktiga. Det är träning som verkligen blir av och kul att träffa alla lagkompisar. Jag som har hållit på med någon form av lagsport nästan hela mitt liv tycker det är extra kul. (Tidigare har jag spelat fotboll, men slutade strax efter att jag flyttade hemifrån när jag var 18 år.) För mig personligen är det mycket svårare att låta bli att träna när jag vet att jag sviker hela laget om jag inte dyker upp. Så det är en himla bra sporre att hålla på med lagsport.

Det var väl det som fanns att säga om innebandyn, undrar du nåt är det bara att fråga 🙂

Håller du på med någon lagsport?

 


 

Vill du inte missa något? Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

 

0

Kommentera

åh vad kul! vet inte om det här känns otippat eller tippat, men troligtvis mest tippat. du är ju grym! det otippade grundar sig ju bara i att jag inte hade en aning, nu när det faller på plats tycker jag mer och mer att du ”ser ut” som en innebandyspelare 😀

Anna María Larsson

Hehe, nä, men hur ska en veta. Vet dock inte om jag vill se ut som en innebandyspelare. Men jag tolkar det som att jag ser sportig ut. Och det är i mina ögon nåt bra 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.