2016-10-26

I år känns hösten lite bättre

Hörrni, är inte hösten helt himla fantastiskt fin? Jag försöker att bortse från väggen av mörker de tidiga morgnarna bara. Men jag tröstar mig med att vi ställer om klockan till vintertid på söndag vilket innebär att det blir ljusare på morgonen i några veckor från och med då. (Och så slår jag bort tanken av att det blir mörkare tidigare på kvällen.) För hur mycket mörker, slask och grått vi än har framför oss försöker jag njuta varendaste sekund av alla löv och träd i rött, orange, gult.

Här om dagen åt jag lunch med Kristin och gick då mellan Hägerstensåsen och Telefonplan. Där möttes jag av den här väggen av färgglada löv som jag bara var tvungen att föreviga med min telefon. Och mitt i allt när jag står och fotar susar ett tåg förbi. Nästan som om det svävade. Där och då kände jag ändå hur fin hösten är och att det på något sätt känns som om den här hösten är lite bättre än andra höstar. Jag hoppas den känslan kommer sitta kvar i kroppen ända till vintern kommer.

För att liksom ytterligare göra allt i min makt för att hösten ska fortsätta att vara fin kommer här en lista på höstiga saker jag tänker ägna mig åt.

☂ Städa hemma
☂ Rensa i skåp, lådor och garderober
☂ Tänd ljus
☂ Drick te
☂ Kolla på en ny serie
☂ Gå runt i raggsockor
☂ Sticka
☂ Gå en, två eller tre kurser på Skillshare
☂ Ta promenader och andas frisk krispig höstluft


Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest

0

Kommentera

Jag håller verkligen med dig, men vågar knappt säga det högt för det känns lite för bra för att vara på riktigt med en till Bra höst! Men förutom lite överbelastning och snuva så känns det liksom bra i själen trots att det är oktober! Så fantastiskt skönt. Fin lista också! Bra sätt att påminna sig om vardagsmagin 🙂

Anna María Larsson

Men lite så är det för mig med. Har mer saker att göra än jag någonsin haft, men känner ändå någon slags hoppfullhet framöver och att mörkret kommer besegras. Hoppas vi båda får en fortsatt bra höst!

Åh ja. Jag gillar verkligen de där småsakerna en kan göra för att höstdagarna ska kännas sådär fina. Sommaren för mig är lite mer ”slit och släng”, typ går rakt från sängen ut i solen utan att ens titta omkring mig i lägenheten, medan hösten är tiden på året då jag verkligen rår om både mig och hemmet och allt däremellan. Fixar och donar och städar och myser. Gillar det så mycket!

Anna María Larsson

Men visst! Jag boar in mig så mycket mer under hösten och njuter på ett annat sätt att vara hemma. Så vill jag alltid rensa och strukturera konstigt nog. Men det är härligt.

Haha åh jag blev så provocerad av detta inlägg först, men nu har jag haft min första bdra höstdag så då är det lugnare. 😉 De senaste veckorna har det inte funnits någon sol alls här och jag vet inte om det har varit sol i Stockholm heller, men usch vad tungt det blir då. Jag är ju alltid trött men på hösten blir varje dag en bergsbestigning. Jag älskar höstens färger och att få krypa upp i soffa med te och ljus men nä i år vill jag verkligen bara ha vår. Hoppas att det blir en riktigt vacker snörik vinter.

Anna María Larsson

Men oj! Inte alls min mening att provocera. Men fint att du fick en bra höstdag. Solen gör vansinnigt mycket. Här har det nog inte varit särskilt mycket sol senaste tiden tyvärr. Mörkret och det gråa är verkligen tradigt.

Fantastisk bild! Och vilken otroligt härlig höstlista <3

Anna María Larsson

Tack!

Jag håller med! Den här hösten är verkligen bättre, har känt mig betydligt mer harmonisk överlag. Och idag tittade till och med solen fram!!

Anna María Larsson

Vad fint att höra! Ja, solen gör himla mycket när den väl kikar fram. Sån lycka!

Haha, och jag som brukar gilla hösten tycker än så länge denna varit ganska skräpig. Men det vänder förhoppningsvis, får försöka ta lite inspiration från din lista!

Anna María Larsson

Men usch. Hoppas skräpigheten försvinner och du kan njuta. Jag är bara glad att jag gillar hösten nu. Händer verkligen inte varje år.

jag har så mkt blandade känslor. speciellt eftersom det är min första riktiga höst (annars har jag ju varit i soliga kalifornien) på några år. här i nyc gick det dock från supervarmt och fuktigt till SVINKALLT! på en dag typ. saknar stockholm när jag ser din fina bild. finns världens största och finaste lönn utanför min pappas lägenhet i örnsberg, den saknar jag. kram på dig och fint att höra att du tar vara på de fina stunderna denna höst.

Anna María Larsson

Jag förstår det. Måste på något sätt varit lite märkligt att inte ha haft höst på ett tag. Stockholm är fint på hösten. Kram till dig och hoppas du får en fin höst <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.