2016-07-11

En vildvuxen balkong efter två veckor borta

Något av det första jag gjorde när jag kom hem från Italien var att sticka ut huvudet på balkongen och kolla hur alla odlingarna mår. Kristin och Marco hjälpte oss med vattning första veckan när vi var borta, men resten av tiden förlitade jag mig på regn och att upp-och-ner-vända PET-flaskor. Paprikan och basilikan hande minsann växt en hel del! ↑

My balcony

Hela balkongen kändes lite som en djungel. Allt var lite rufsigt och växte i den riktningen som de hade lust med.

My balcony

Kolla bara här! Så himla mycket det ändå har växt på dryga två veckor. Och allt vatten i PET-flaskorna var slut, men jorden var ändå rätt fuktig. Det är egentligen mitt bästa knep om en ska vara borta en stund och inte har någon som kan komma och vattna regelbundet. Vattna först som vanligt så jorden till en början är fuktig. Fyll PET-flaskor med vatten. Vänd dem upp och ned och tryck en bit ner i jorden i krukan. På så sätt tar jorden upp den fukt den behöver allt eftersom.

My balcony

Och såhär ser det ut efter ett tag. Flaskan liksom dras ihop allteftersom vattnet försvinner.

My balcony

Och vid en närmare titt på basilikan så kan en ju se att den mår rätt fint och att det är hög tid att skörda den.

My balcony

En av paprikorna har sjuktit lite mer i höjden än de andra. Det är dock den enda som har haft en pinne som stöd. Kan det vara så att den växer bättre när den får stöd, eller är det bara en tillfällighet? Någon som vet?

My balcony

Så passade jag på att skörda basilikan så att den kan fortsätta växa. Jag har skrivit ett inlägg om hur jag skördar basilika. Läs gärna det om du är nyfiken på hur du ska göra.

My balcony

Ändå rätt stora blad jag fick till i år. Måste ju vara nåt med mina frön. Detta är ej normalt. Nästa år blir den en ny fröpåse, vi får se om det är fröna som gör det eller om vi helt enkelt har väldigt bra fingrar för basilika. Nu ligger allt i påsar i frysen och väntar på att få bli en riktigt god och grön pesto.

 

LÄS MER OM MINA ODLINGAR
Plantera ut på balkongen
☼ Mina odlingar – Maj
Mina odlingar – Juni

0

Kommentera

Fattar inte hur ni får såna monsterbasilikor!! Ska bli superspännande att se nästa år om det var en magisk fröpåse eller om ni är basilikans soulmates!

Anna María Larsson

Men eller hur. Jag är lika spänd av förväntan!

du och din GALNA basilika alltså. SÅ impressed alltid.

Anna María Larsson

Ja, alltså. Det är helt sjukt, men som sagt. Ny fröpåse nästa år. Då blir det upp till bevis 😉

Men wow! Så otroligt vackra bilder och herregud BASILIKAN! <333 Jag fattar verkligen inte hur du gör. Min basilika har dock växt till sig en del i år också så jag tror att jag börjar få grepp om det. Åh vilket underbart inlägg! PET-flaska-knepet är så himla bra!

Anna María Larsson

Fattar knappt heller vad jag gör med den. PET-flaskor är verkligen det bästa en kan ha när en reser bort. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.