2016-06-24

Italien – Ancona

Just nu är jag nere i Italien med ett gäng vänner. Vi har gjort precis som förra året och hyrt ett stort hus där vi bor, lagar mat och umgås. Men innan vi fick tillgång till huset hade vi bokat in oss två nätter i Ancona. Där landade vi sent på kvällen efter en spännande flygresa. Jag har aldrig varit så nära på att missa ett flyg som vi var när vi skulle göra vårt byte i München. Vårt plan från Stockholm landade 5 min innan vårt plan till Ancona skulle lyfta. Mist sagt lite tight med tid. Men jag, Philip och Stefan som satt långt fram i planet tog det långa benet före och sprang genom halva flygplatsen för att hinna bort till vår gate. Jag har sällan varit så fokuserad på att hinna och min mun har aldrig varit så torr som under den här löpturen. Kan bara tänka mig vilken syn det måste varit när jag springer allt jag kan målmedvetet samtidigt som jag försöker framkalla någon som helst saliv i min mun genom att sträcka ut tungan ur munnen. Men vi hann!

Jag var fortfarande inställd på jobbtid så jag vaknade kl 06 av min inbyggda väckarklocka. Tittade ut genom vårt hotellfönster ↑ och somnade om. Så skönt att bara lägga sig och sova någon timme igen.

Italy – Ancona

Största anledningen att vi åkte ner tidigare var för att vi ville se matchen mellan Sverige-Italien på plats. Så mycket mer stämning ju. Vi gick runt nere i stan för att hitta ett ställe som visade fotbollen samtidigt som vi turistade lite.

Italy – Ancona

Jag tycker alltid det är så kul att gå in i kyrkor när jag är på andra platser. Så fridfullt, och mäktigt liksom.

Italy – Ancona Italy – Ancona

Vi gick förbi någon slags matmarknad som verkade gå mot sitt slut, men vilken himla dröm att ha så många fina råvaror så lättillgängliga och allt smakar ju nästan godare när en har fått handla direkt från bonden på en marknad än att det ska in till en butik först.

Sen gick vi och såg fotbollen, det gick ju som det gick med den matchen. Så det har jag inga bilder på. Italienarna var himla glada i alla fall.

Italy – Ancona

Patrik, jag och Amelia bestämde oss dock för att göra en liten vandring högt upp på en kulle som vi spanat in tidigare. Där var utsikten mäktig och en kunde se ut över hela Ancona. Det var en ganska fin stad inne i stadskärnan liksom, men i och med att det är en hamnstad med en del industri, eller i alla fall en massa hamnarbete så blev det en stor kontrast.

Italy – Ancona

Efter en snabb tur tillbaka till hotellet gick vi ut och iväg till kvällens planer. Vin och mat!

Italy – Ancona

Stefan hade hittat ett mysigt vinotek, Enopolis, som hade massa lokala viner. Vi gick in och delade på en flaska medan Italienarna på plats tyckte synd om oss (alternativ skrattade åt oss) efter förlustmatchen nån timme tidigare.

Italy – Ancona

Vi bad om att få hjälp med att ta ett gruppfoto av oss alla. Kul om jag också får vara med på någon bild tänkte jag. Mannen som fotade var helt klart bättre på vin än fotografering alltså. Den här bilden var nästan i fokus i alla fall.

Italy – Ancona Italy – Ancona

Sen kom vi till restaurangen vi bokat bord på tidigare på dagen och där åt vi lokala specialitéer. Sjukt rustik mat. Och så härligt att kunna sitta ute till sent och äta middag.

Italy – Ancona

Morgonen efter hämtade vi ut våra hyrbilar och styrde kosan mot Fabriano och vårt hus för två veckor framöver, Villa Mami. Men mer om det senare.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIN FÖRRA ITALIENRESA

 

P.S. Ni som saknar GÖR DET SJÄLV serien som burkar komma ut på fredagar får hålla er till tåls lite, jag tar en liten paus från det när jag är här nere i Italien. Hoppas det är ok.

 

TRANSLATION: Our first days in Italy. We arrived to Ancona and spent two nights there. 

0

Kommentera

Åh vilken dröm med Italiensemester! Italiensk mat och vin är bara så jädra gott… Himla tur att ni inte missade planet dit!!
Ha det nu riktigt gott under din semester och glad midsommar! Kram

Anna María Larsson

Men sån himla tur, hade inte varit kul att umgås med annars 😛

ÄLSKAR ITALIEN!!! Hoppas ni har det utmärkt!!

Anna María Larsson

Jag med! Vi har det alldeles prima!

Åh kommer ihåg en springtur genom Stansted i London en gång så jag fattar hur den där muntorrheten känns. Heja dig och bra att du tränat till Vårruset innan 😉 Hoppas att du fortsätter njuta av dagarna för fullt och hjälp vilka fina foton du har tagit. Blir alltid så imponerad över din blick och dina perspektiv i fotots konst.

ISA

haha gud vad jag fnissade åt beskrivningen av löpturen genom flygplatsen. Igenkänningsfaktor hög! 😉 Ha en underbar resa nu!

Anna María Larsson

Haha! Visst 😛 Tack snälla.

Va underbart allt ser ut och så vackra byggnader!

Haha, att ni hann på fem minuter låter som världens bragd!

Anna María Larsson

Ja, men alltså det var det. Så jobbig löptur, men så himla glad jag blev 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.