2016-06-27

Mina odlingar – Juni

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar. Min midsommar var väldigt fin. Vi åt gott, hade femkamp och livemusikquiz. Inte supertraditionellt, men en blandning av Italien och Sverige typ. Men nu till vad inlägget egentligen ska handla om. Stausen på min balkong.

Precis innan jag åkte till Italien tog jag ett extra varv med kameran på balkongen. Just för att jag vet att det kommer ha hänt en hel del medan jag är här borta. Det skulle ju kunna vara så att det som händer är att allt dör, men låt oss inte fokusera på det. Här har jag ett hörn med tomaterna och gurkan.

Tomaterna växer på i hyfsad takt, men inga blommor har hittills synts till så det tar nog en stund till innan vi har någon tomat att mumsa på. Sibirjaken som är den längst till vänster växer betydligt mer och ser mer ut som en tomat. Glaciern som är den till höger ser mest bara klen ut tycker jag. Vet inte alls vad jag gjort för fel, eller om jag har gjort något fel.

My balcony in june

Ni ser ju här. Den ser liksom svag och inte så tomatig ut, men det kanske är sorten som är så. Jag håller tummarna för att den växer på som tusan medan vi är bortresta.

My balcony in june

Jag tjuvade tomaterna en sista gång. Är det inte sjukt hur snabbt just tjuvar kan växa ibland? Jag tycker det i alla fall. Ena dagen tjuvar jag bort alla och innan jag vet ordet av har det vuxit ut nya flera centimeter långa.

My balcony in june

Tar vi oss en liten titt på gurkan tycker jag att det börjar hända lite där ändå. Det känns som att det typ knoppar sig. (Ursäkta min okunskap här, vet inte alls vad som ska hända med en gurka. Har aldrig läst på om hur en bör göra eller nåt sånt. I år går jag helt på känsla vad gäller den.)

My balcony in june

Ett gott tecken är ju att den har börjat blomma på sina ställen. Jag hoppas att det finns små gurkbebisar när jag kommer hem i alla fall.

My balcony in june

Basilikan växer till sig i balkonglådan. Och när jag kommer hem igen tror jag det är dags för årets första skörd.

My balcony in june

Och kikar vi i den andra lådan så har paprikorna det rätt bra tror jag. De växer och blir större. Inga tydliga blommor än, men jag tror att det är på gång.

Hur går det för er med era odlingar?

 

LÄS MER OM MINA ODLINGAR
Så här skördar jag min basilika
Plantera ut på balkongen
☼ Mina odlingar – Maj

 TRANSLATION: This is how my balcony looks at the moment. The tomatoes are growing bigger and hopefully, they will be blooming when I return from Italy. The cucumber has started to bloom so I have big hopes that I have at least one baby-cucumber. Last but not least, the basil and my peppers. 

0

Kommentera

en gul squashplanta lever, resten har jag mördat…

Hos mig lever tyvärr endast basilikan och tomatplantan… Men nu kan jag fokusera min kärlek på dom!

Härligt med en balkongglimt. Är så nyfiken på hur det såg ut där vid din hemkomst 🙂 Jag har hunnit skörda av både tomat, chili och gurka så hos mig är verkligen allt rekordtidigt i år. Så lyxigt!

Så häftigt! Jag går också mycket på känsla 😉 Min balkong lever ut ordentligt just nu och igår kunde jag plocka egen potatis. Så ljuvligt! Ska bli spännande att se hur det ser ut när du kommer hem.

Ser ut som du kommer ha en massa gott att äta framöver 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.