2016-05-31

Jag är woman of the week

She Says är ett peppit nätverk för att lyfta fram kvinnor inom reklam, tech och i kreativa branschen. De håller bland annat i intressanta föreläsningar och har mentorskapsprogram. Allt för att skapa mer jämställdhet, i en just nu, mansdominerad bransch.

Anna María Larsson - Woman of the week SheSays

När jag blev tillfrågad om jag ville vara ”Women of the week” var svaret enkelt. JA! Såklart. I samband med det har jag svarat på två frågor. Läs dem och mina svar här:

What is your best advice?
Help each other out and be nice to the people around you. Share your knowledge and don’t be afraid to ask for help if you need it. If you’re young and new in the industry, find someone who inspires you and you look up to. Ask questions and be curious. And if you’ve been in the industry for some years. Be kind and help your fellow humans and sisters out.

Anything else you’d want to share?
Work with something you are passionate about and surround yourself with people you like. You’ll spend so many hours at work. Make it worth it.

Och det här tycker jag är så himla viktigt. HJÄLP VARANDRA! Jag själv kan ha väldigt svårt för att be om hjälp på grund av att jag inte vill känna mig svag. Jag tror att det, tyvärr, har mycket att göra med ”duktig flicka” syndromet.

– Jag ska minsann visa dem att jag också kan! Kan själv!

Men att kunna saker behöver inte alltid betyda att en måste göra allt själv. Oftast kan det bli ännu bättre om en ber om hjälp, råd eller tips från någon som också har erfarenhet. Jag önskar att jag tidigare i min karriär hade hittat en mentor jag kunde vända mig till, få hjälp och råd från. Och pepp. Såklart är det inte för sent att hitta en mentor nu bara för att jag närmar mig 30 år. Men också att vara någons mentor kan ge en stor boost, att se någon ung utvecklas och sträva framåt.

Och jobba med något du tycker är roligt, livet är verkligen för kort för att göra grejer du inte brinner för, eller i alla fall tycker är kul. Hitta dina drivkrafter i livet och fundera på hur du kan göra mer av just det du gillar.

Egentligen kan ju mina två svar appliceras på mer än bara jobb inom reklam, tech och den kreativa branschen. Det funkar på livet i stort. Så:

Var mer hjälpsam, våga fråga och gör nåt du gillar!

Är ni med mig?

P.S. Och appropå peppiga, boostande tjejer i grupp. Nu har Alicia bloggat om allt färgglatt som vi tillsammans har skapt på tema FÄRG hos Monthly Makers. Här hittar ni era bidrag.

 

TRANSLATION: A short interview with me as She Says – Woman of the week

0

Kommentera

Wooow! Mäktigt att få bli utvald för en sån fin titel 🙂

Håller med till punkt och pricka. Det jag har absolut svårast för, är mentaliteten att man måste armbåga sig fram. Vara hård, inte visa svaghet. Samtidigt, har jag aldrig varit på bra som när jag bett om hjälp. Råd. Allt från hemtentor, jobb, bloggen etc. Ibland tar det fortfarande orimligt långt tid för mig att komma dit, men det blir lättare och lättare. Hoppas på en mer varsam bransch och mentalitet i övrigt.

Grattis till så fin utmärkelse! Välförtjänt! Hurra!

Anna María Larsson

Men exakt, den där mentaliteten måste ändras. Fint att du börjar komma dit och våga be om hjälp. Jag jobbar också på det men behöver påminna mig ibland, som nu om hur himla viktigt det är.

Tack 🙂

Grattis! Det var så himla välförtjänt! <3
Fantastiskt bra råd också som jag helt och håller skriver under på. Tjejer som backar upp andra tjejer är grymma!!

Anna María Larsson

Tack snälla. Ja det är så viktigt att hjälpa varandra peppa och supporta.

Du är så himla grym och inspirerande!

Anna María Larsson

Tack! 🙂

asså!!!!!!! <3<3<3<3<3

Anna María Larsson

Puss!

Grattis till den fina utmärkelsen! Så välförtjänt, nu känner jag inte dig men du verkar vara en så härlig och inspirerande person.

Håller med så mycket i att man verkligen måste hjälpa varann, och våga be om hjälp själv.
Har själv så svårt för det, dels vill man minsann klara sig själv och dels känns det på något sätt som ett misslyckande om man behöver be om hjälp, särskilt om man får fråga om samma sak flera gånger. Jobbar själv med att lära mig acceptera det – man kan helt enkelt inte ha prick allting i hjärnan själv och kunna allting lika bra. Vissa saker är svårare att ta in och vissa lättare.
Och iallafall jag blir mest glad om någon annan frågar om hjälp och jag kan hjälpa till, så varför ska man egentligen av ren envishet missunna någon annan det?
Haha tankarna bara sprutar, men har gått och tänkt på just detta de senaste dagarna så ditt inlägg kom i bra tid 😉

Anna María Larsson

Tack snälla. Vad glad jag blir när du säger så.

Men verkligen, jag hjälper ju mer än görna till också, så precis som du säger. Varför ska en missunna någon annan att få hjälpa till 😛

Alllllltså så jävla bra svarat! Bam, pow och slam liksom. Blev så himla peppad av detta, heja för fan!!!

Anna María Larsson

Haha! Älskar din kommentar!

Du är en stor förebild för mig och detta är så välförtjänt. Framför allt är du en förebild med fötterna på jorden och en person som visar att det inte är en motsättning att vara en stark driven person och att vara solidarisk. Du är för mig verkligen en inspiration för hur jag tänker mig en feministisk buisness woman. Du är nog den första förebild som jag inte idealiserar, utan bara blir inspirerad och motiverad av. Tack för att du är just precis som du är. Don’t ever change!

Anna María Larsson

Men tack snälla du. Blir helt rörd ju!

Woop woop!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.