2016-05-23

Filmtips: Where to invade next

Where to invade next by Michael Moore

Where to invade next är Michael Moores senaste film. Det är en dokumentär / komedi som handlar om ”how to actually make America great again”. Att den släpps så här i närhet till presidentvalet i USA är ingen slump.

Michael åker runt i världen för att inspireras av andra länder och ta med sig det bästa från det landet hem till USA igen och på så sätt skapa det perfekta landet.

Where to invade next by Michael Moore

Bland annat åker han till Frankrike och får se hur och vad barnen i skolan äter till lunch. För Frankrike är ett av de länder i välden med bäst skolmat. Barnen får vällagad och nyttig mat samt lär sig bordsskick, att servera andra och att sitta ner och äta tillsammans.

Where to invade next by Michael Moore

Han träffar Sloveniens president och pratar om deras fria utbildningar. För alla, även folk som bara flyttar dit för att plugga.

Where to invade next by Michael Moore

Han åker till Italien och pratar om deras syn på arbete och semester. Att det inte är konstigt alls med många, långa semestrar och 8 veckor semester som standard. Samt alla lediga dagar för städernas olika helgon och ”gratis” två veckors semester efter att en gift sig.

Where to invade next by Michael Moore

Han åker till Island och pratar jämställdhet. Hur intressant det är att under den ekonomiska krisen på Island så gick alla banker i konkurs, utom en. Den banken som grundades av två kvinnor. Och att Island hade världens första kvinliga president.

Where to invade next by Michael Moore

Michael åker till Norge och lär sig om norska fängelser och hur liten procent som blir återfallsbrottslingar. Och hur vakterna som jobbar på fängelset snarare är där för att finnas till och hjälpa de som sitter inne. Jämförelserna med USAs fängelser är bissarra.

Where to invade next by Michael Moore

En så himla intressant, rolig och på många sätt väldigt fin film. Tänk om alla länder i världen bara kunde inspireras lite mer av varandra. Vad mycket som skulle kunna förändras. Självklart inte över en natt bara sådär och det finns tusen saker att ta hänsyn till. Men jag tycker verkligen ni ska se filmen om ni har en möjlighet.

TRANSLATION: I recently saw Michael Moore’s movie Where to invade next and I really liked it. Fun, interesting and feel good in a way. I absolutely recommend you to see it. 

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.