2016-03-09

Serietips: VINYL

vinyl_serie_scorsese_jagger 152915-ep01-devon-richie-crowd-1920 150806-vinyl-1024x374

Jag har börjat på en ny serie igen. Eller egentligen var det Philip som började titta när jag gjorde nåt annat, men sen så bara drogs jag in i tittandet också. Det är en ny serie från HBO som heter Vinyl. Serien utspelar sig i New York på 70-talet fyllt av droger och Rock n’ Roll. En får följa Richie Finestra, en skivbolagsägare som precis ska till att tjäna stora pengar genom att sälja bolaget, men i ett kokainrus vill han hellre fortsätta driva det och tror inte alls på att Rock n’ Rollen kommer att dö ut.

Han hamnar i en del beklagliga situationer och gräver sig längre ner i skiten. Men med ett ständigt hopp om att få skivbolaget att leva vidare letar han efter nästa stora band att signa.

Serien är helt klart mansdominerad, vilket är synd, då jag gärna skulle sett att de kvinnliga rollerna fick ta större plats. Men det speglar säkert hur det var på 70-talet i skivbolagsindustrin. Det är något som får mig att vilja se vidare och mer, framförallt pilotavsnittet. Kanske beror det på att det är Martin Scorsese som är regissör. Jag har bara sett några få avsnitt hittills men ser fram emot att fortsätta titta. För det är något spännande med serien och den känns välgjord.

Vinyl finns att se på HBO Nordic.

 

ANDRA SERIER JAG HAR TIPSAT OM:
› 30 grader i februari
› London Spy
› Making a murderer
› Bloodline

 

TRANSLATION: Recently I started watching the HBO series Vinyl.

0

Kommentera

Åh just så hette den! Jag har tänkt se den men hade glömt bort vad den hette 🙂 Tänker att den kan vara kul att se bara för kostymens skull. Är så svag för 70-talet

Anna María Larsson

Är du svag för 70-talet tror jag du kommer gilla kläderna och miljöerna.

Jag som precis var på jakt efter en ny serie! Så bra tips 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.