2016-02-08

Listan om sömn

Då var det slut på ännu en helg och jag hoppas du har sovit gott. Här kommer en liten lista om sömn som jag har hittat hos Julia.

A day in May

☾ När brukar du gå och lägga dig?
Mellan 22.30-23.30 är väl det vanligaste, men händer lite för ofta att klockan närmar sig midnatt innan jag är i sängen. Det är väl kanske inte helt optimalt i och med nästa punkt.

☾ När vaknar du?
På vardagar vaknar jag mellan kl 06.00 och 06.30. Jag vaknar av en Philips Wake Up light, så det blir successivt ljusare i rummet under en halvtimme. Som att vakna till en soluppgång varje morgon.

☾ Är du morgonpigg?
Jajemen! Säkert irriterande morgonpigg också. Jag fullkomligt ÄLSKAR morgnar och det är helt klart min effektivaste tid på dagen. Får saker gjorda, kan tänka klart och gör grejer.

Friday

☾ Vad gör du i sängen innan du somnar?
Typ ingenting. Pratar med Philip, eller Philip pratar med mig, jag somnar. Jag brukar somna så sjukt snabbt att vi inte hinner prata så himla mycket. Är väl en ganska bra egenskap i och för sig, men är väl kanske inte så trevligt att somna mitt i en mening när någon pratar med en…

☾ Vad finns på ditt nattduksbord?
Just nu en vas med eukalyptusblad. Och i lådan en handkräm och ett läppcerat.

☾ Hur är din säng bäddad?
Har sjukt många olika påslakan, men gillar helvita, de rosa eller vita med blommor på allra bäst. Vill hellre ha ljusa sängkläder än mörka. Äger inget överkast så jag sträcker sängkläderna och puffar till kuddarna. Vill nog egentligen ha ett överkast, men tycker alla fina är så himla dyra.

☾ Vilken låt är allra bäst att somna till?
Somnar helst utan musik, men Hugar är fint att både lyssna på när jag ska sova och på morgnarna om jag vill vakna upp långsamt.

A day in May

☾ Vad är ditt bästa sova gott-tips?
Drick ett glas vatten innan du lägger dig. Att ha renbäddade lakan. Försök släppa alla tankar som får hjärnan att snurra. Andas långa djupa andetag.

☾ Hur sover du egentligen?
På sidan eller på rygg. Ganska lätt och vaknar av minsta lilla ljud.

☾ Vad har du på dig när du sover?
T-shirt och bommulshorts. Ibland raggsockar pga, kan inte somna om jag har kalla fötter.

☾ Hur är din sovfrisyr?
Frisyr?!

Monthly Makers February

☾ Vad har du för säng? 
Två 80 cm sängar som står bredvid varandra i en sängram från IKEA med egengjord sänggavel.

☾ Vad gör du mitt i natten?
Jag sover väldigt lätt och drömmer mycket. Tyvärr ofta mardrömmar. Vaknar av att jag skriker högt, vilket ju gör att jag väcker Philip med mitt skrik och han måste väcka mig ur min mardröm. Tror att mycket är stressrelaterat, då det brukar gå i perioder med mina mardrömmar (och skrik). Pratar i sömnen gör jag också ibland. Roligast var här om natten när jag väckte mig själv genom att ha gjort en ljudeffekt där jag lät som om jag putsade en riktigt blank glaskupa. Det låter ju helt klart som en dröm att sova med mig. Hehe.

☾ Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
Försöker att inte ha så mycket grejer framme. Vill kunna känna ett lugn och inte bli stressad av att titta på en meterhög klädhög. Dammsuger ofta så det är rent och fräscht. Har många små ljuskällor istället för en stark.

☾ Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
Är väl inte direkt konstiga ställen, men bussar, tåg, flygplan, på en båt under bar himmel. Har liksom inte sovit i en trappuppgång eller på en parkbänk. Men är så himla tacksam att jag VARJE kväll får lägga mig i en skön säng under ett fluffigt täcke. Sån jäkla lyx det är!

 

TRANSLATION: A list about sleep. Click translation in the right menu for English. 

0

Kommentera

Haha älskar reaktionen på frågan om sovfrisyr 😀

Anna María Larsson

Hehe, men tusan. Frisyr liksom 😛

vad du gör mitt i natten. alltså?!? älskar detta. fast lite läskigt.

Anna María Larsson

Jag vet. Så sjukt.

haha, gäspen smittade!! 😀

Anna María Larsson

Haha! Kul, jag blir alltid smittad av gäspar. Gäspar bara om någon säger ordet gäsp. (Sitter såklart och gäspar nu..)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.