2016-02-29

DIY – Förgyllda krukor

Jag verkar helt ha blivit besatt av att sätta bladguld på alla mina DIY’s nuförtiden. Men det är väl lika bra att försöka använda upp det material jag har tänker jag. Den här gången har jag förgyllt några blomkrukor med bladguld. Precis som mina guldiga julgranskulor var det här rätt så enkelt att göra och går dessutom rätt snabbt.

Jag har länge velat filma det jag gör men inte riktigt vetat hur jag ska filma allt själv samtidigt som jag är mitt uppe i ett projekt. Men den här gången fick jag hjälp av Philip med både filmandet och klippningen efteråt. Tack!

Men ja tänkte att jag precis som vanligt också skulle ha med en text- och bildbeskrivning.

Svårighetsgrad:

Tidsåtgång:
mindre än 30 min

Du behöver:
○ Kruka
○ Stöpplare (eller en pensel, beror på vad du vill göra)
○ Bladguld
○ Primer för bladguld
○ En pensel till

Beskrivning efter bilderna

DIY – Gilded flower pots

Gör såhär:
◇ Bestäm vilket mönster du vill ha på din kruka. Jag kommer beskriva hur jag gick tillväga för att göra den med prickar. Vill du inte ha prickar tror jag det är lättare att använda en pensel för att fördela primern.

◇ Dutta på primern på krukan med hjälp av en stöpplare (eller vad du väljer för verktyg) i det mönster du önskar. (Tips! Försök att inte ha några luftbubblor här. Det kommer nämligen att synas sen när du har på bladguldet.)

◇ Låt torka någon minut, läs noga på just din förpackning om hur du ska göra.

◇ Sätt fast bladguldet och pensla dit det med en torr pensel.

◇ Fortsätt tills du har täckt alla delar med bladguld.

◇ Borsta bort överflödigt bladguld. Klart!

DIY – Gilded flower pots

Bonustips! För att få riktigt raka linjer kan du antingen skissa upp med blyerts var du vill att kanten ska gå eller tejpa och därefter måla på primern.

Det här blev ju ett himla långt inlägg. Vad tycker ni, gillar ni videos? Om jag gör dem ska jag också ha med text och bilder? Säg vad ni tycker, blir jätteglad för feedback.

Och just det! När vi ändå pratar DIY. Idag har Sandra bloggat era bidrag på tema TRÄ för Monthly Makers. Så många fina grejer!

 

TRANSLATION: A DIY how to do your own gilded flower pots. I thing the video and the images are quite self explanatory. Hope you like it!

0

Kommentera

så fint! GULD alltså <3

Hur fint som helst!

Jag uppskattar när det finns med bild och text, för personligen ser jag aldrig igenom en video med dyi.. jag tycker det är enklare och snabbare att hänga med i bild och text, så jag blir så himla glad när jag ser det när någon lagt ut en video.

Anna María Larsson

Jag förstår! Tack för din input. Bra att veta vad ni tycker 🙂

Sjukt fin och proffsig video! Och krukorna var skitfina! Måste man ha primer till bladguld eller går det att fästa på något annat vis, decoupagelim kanske? Har haft ett paket bladguld hemma hur länge som helst, men aldrig använt det, men någon primer har jag icke. Om man måste ha det, har du tips på var man kan köpa det? 🙂

Anna María Larsson

Hm, jag vet faktiskt inte. Jag köpte mitt bladguld och den där primern i samma förpackning faktiskt. Antar att det borde finnas i hobbybutiker. Just min köpte jag på Material i Stockholm.

SUPERSNYGGT! Älskar allt du gör med bladguld <3

Anna María Larsson

Haha! Bra! För jag har mer kvar 😛

Så fint det blev och så himla kul med video, superproffsigt! 🙂

Fullt förståeligt att du fastnat för det, det är galet snyggt! Angående videon så föredrar jag bild och text, ser nästan aldrig på videoklipp i bloggar faktiskt. Tycker det är lättare att ha steg-för-steg i bildformat, åtminstone när det kommer till diy-projekt och liknande.

Anna María Larsson

Fint, tack för input.

sååå fint!

Jag måste ha bladguld! Ska sätta det på allt!?

Jag gillar verkligen video! Denna var snygg och proffsig dessutom! Men om det är några krångliga moment kan det ju vara bra med stillbilder till, samt text och tal 🙂

Kram 🙂

Anna María Larsson

Haha! Välkommen till klubben 😛 Tack för feedback på videon också 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.