2016-01-06

Serietips: Making a Murderer

Jag är ledig en dag till innan allt återgår till det normala med jobb och rutiner. Vilket jag just nu intalar mig själv om att det är skönt. Att få tillbaka rutiner vill säga… Tur att det bara är två dagars jobb innan helg igen. Jag har verkligen haft en bra ledighet med både saker som måste göras och helt oplanerade dagar. Sånt är skönt.

makingamurderer_1

En av grejerna jag har gjort är att kolla på serien Making a Murderer på Netflix. Det är en dokumentär i 10 delar som handlar om Steven Avery, en man som sitter inne för våldtäkt. (Nu spoilervarnar jag. Men den lilla spoilern jag kommer ge ändrar ingenting och är snarare för att kunna beskriva att du måste kolla på mer än första avsnittet.) Det visar sig vara så att Steven sitter inne för ett brott han inte har begått. Efter 18 år släpps han fri och frias från alla anklagelser av den brutala våldtäkten som han satt inne för. Efter det skickar han in en stämningsansökan mot Manitowoc County i Wisconsin och kräver skadestånd för all tid han har suttit oskyldigt i fängelse och det är efter detta som dokumentären verkligen sätter igång.

makingamurderer_2

Jag är helt fascinerad över att filmskaparna började följa det där målet när de gjorde det. De har spelat in i över 10 år och kunde garanterat inte ana vilken guldgruva de stod mitt i. Nya vändningar dyker upp bakom varje hörn. Det finns personer jag älskar och personer jag hatar. Aldrig trodde jag att det kunde vara så spännande att titta på och följa ett fall.

Gillade du The Jinx är Making a Murderer ett måste och har du överlag en förkärlek till brottsfall så tycker jag verkligen att du ska kolla. Som sagt 10 avsnitt på 1 timme var.

 

TRANSLATION: I’ve been binge watching Making a Murderer on Netflix the last days and I recommend you to do the same. 

0

Kommentera

Min sambo sitter i detta nu och tittat på den och sa hur bra den var för bara någon timme sedan. Får kanske ta och kolla på den jag med 🙂

Ja, ja, ja!!!

Har tänkt att jag ska se den men det har inte blivit av. Tror det får bli ikväll!

Ja! Gör det! Hoppas du gillar den 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.