2015-10-12

Nyplockade nypon

Nypon

Just nu finns det massa nypon mer eller mindre redo att plockas och användas. Precis utanför där jag bor växer ett gäng buskar och jag har gått och sneglat på de där röda bären sen förra året och tänkt att jag ska göra något med dem. Förra året kom jag aldrig riktigt till skott med att plocka och jag visste inte exakt när nyponen skulle plockas eller hur jag skulle gå tillväga med att göra något med dem. För många hinder helt enkelt. Men så fick jag ett nyhetsbrev om nypon från Dags att plocka (tips! jättefint nyhetsbrev om vilda växter i säsong och vad en kan göra med dem) och då fylldes genast suget att plocka på.

Även Matilda och Sandra har skrivit två riktigt bra inlägg om nypon med massa recept och förslag på vad en kan hitta på. Så en solig eftermiddag passade jag på att gå ut och plocka lite nypon.

Nypon Nypon

Buskarna var alldeles fulla av bär och jag önskade att det gick lite snabbare att plocka, men några taggar i fingrarna senare hade jag ändå lyckats fylla en liten glassburk med nypon.

Nypon

Löven har verkligen börjat ändra färg nu. Kan inte låta bli att tänka på hur häftigt jag tycker det är att löven helt plötsligt kan vara alldeles knallröda.

Nypon Nypon

Nu har jag i alla fall ett gäng nypon jag kan göra något med. Just nu lutar det åt att försöka laga en nyponsoppa och även fixa lite nyponpulver. Men först vill jag rensa dem och det känns som en perfekt syssla att göra framför senaste avsnittet av bron som jag missade igår.

TRANSLATE: A sunny afternoon I went out and picked rosehips. 

0

Kommentera

Nyponpulver verkar gott! Anton köpte hem blåbärspulver till några kakor men resten använde jag upp på min yoghurt på morgonen. Riktigt gott! Kan tänka mig att nypon också blir det.

Visst är det härligt att gå ut i naturen och plocka ätligheter sådär? Jag gjorde nyponpulver häromdagen 🙂

Svar: Det var det verkligen! Tack, roligt att du gillar bilderna 🙂 Ja det var nog det bästa, att bara umgås med alla med liknande intressen – sjukt inspirerande!

Ja, men helt fantastiskt härligt att bara kunna sticka ut och plocka. Älskar det.

Superfina bilder! Det är verkligen den största lyxen, att bara få gå ut och plocka <3

Väldigt stämningsfulla bilder! Har tidigare aldrig ens tänkt tanken att man kan plocka nyponen. Det är verkligen en helt ny värld som visar sig när man börjar ta vara på vad naturen har att erbjuda!

Men verkligen. Naturen är så himla bra.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.