2015-09-15

Ett försök till att laga inspirerande mat

Den senaste tiden har jag totalt saknat inspiration till att laga och för den delen äta mat. Det tar liksom bara mest tid och måste ske snabbt pga att när jag kommer hem är jag vrålhungrig. Och när jag är hungrig blir jag GRINIG. Då finns minsann ingen tid för att lyssna på lite jazz och göra långkok precis. Detta har gjort att det blir rätt oinspirerad mat och knappt över till en matlåda. En riktigt ond cirkel om ni frågar mig.

Men så snubblar jag över fina recept på bloggar och på pinterest och önskar att jag hade lust att laga de där rätterna som jag ju vet att jag dels tycker är roligt och som som jag ju faktiskt mår bättre av att äta pga att det inte är en skål med yoghurt, eller samma tomatsås till pasta som jag ätit för sjuttiosjätte gången.

Food from the weekend

Så i helgen kändes det lite som att jag kom till en vändpunkt. Philip och jag började lördagen med att promenera bort till bageriet här i närheten och köpte med oss ett gott bröd hem till frukosten. Ett fruktbröd. Jag tillhör ju då den halvan av befolkningen som gillar frukt i bröd. Tycker det tillför så mycket gott. Så satt vi ner en lång stund och åt frukost ordentligt vilket det inte riktigt har känts som om jag har gjort på länge. Samma sak gjorde vi både i söndags och till och med på måndag morgon. Nu hoppas jag såklart att detta håller i sig ett bra tag till.

Food from the weekend

Hela lördagen lagade vi faktiskt bra mat, men lunchen och vad jag gjorde då får bli ett eget inlägg. Men det fina var att jag tyckte att det var roligt att laga mat och fundera på mat igen.

Food from the weekend

Framåt kvällen lagade vi Sandras Majskolvar New York style som jag har suktat efter sen den dagen jag läste inlägget. Och när ICA borta vid mig hade extrapris på majskolvar kändes det som en given grej att laga. Så himla gott och enkelt. Philip tyckte dock att det var för lite mat med att bara äta en majskolv var, kan väl förstå hans tanke. Så vi bestämde oss för att även laga bakpotatis. Såsen kändes liksom perfekt att använda även till det och tänka sig, det passade hur bra som helst ihop. Lätt att göra och gott att äta. Prova vettja!

Till råga på detta så skrev vi en veckomatsedel och storhandlade i söndags. Så nu har jag ju faktiskt alla förutsättningar i världen att komma tillbaka i en bra matlagningsrytm och förhoppningsvis gilla att både laga och äta.

Är ni bra på att planera eran mat i veckorna?
 

TRANSLATION: I’ve been out of inspiration when it comes to cooking for quite some time now. But this weekend I really think we broke the pattern and cooked Sandras Corn on the cob, try them, they’re so good!

0

Kommentera

Åh, blev så sugen på att baka bröd nu! Gillar också att ha frukt i och ert såg verkligen dögott ut <3
Plus att jag blev sugen på masjskolvar igen. Hehe.

Åh känner igen mig i den bristande matinspirationen! Förra veckan fick vi ett oväntat uppsving och lagade recept efter recpet, det var najs. Fanken att det skall vara så trögt ibland det där med den dagliga matlagningen.

Alltså, I feel ya, har haft samma känsla sen sommaren tog slut typ. Har haft noll känsla, men som tur är har min pojkvän känt att maten måste lagas, så om jag planerar så fixar han typ… Men känner också att vändningen är på g nu!

Jag tycker att det är så himla svårt att göra matsedlar då jag får middag lagad varje dag hemma och inte vet ens vid lunch vad middagen kommer bli. Men det gör iallafall att jag inte hamnar i någon smörgås-till-middag-fälla! 🙂

Åh! Blir så glad när folk tar tag i veckohandlingar alltså, jag är starkt för veckohandling eftersom man spenderar minimalt med tid i affären per vecka. Sen hur väl jag och min sambo sköter det är ju en annan sak, brukar bli lite rörigare på sommaren eftersom man gör mer spontana grejer och äter mer ute då, men under resten av året är vi rätt duktiga. Jag skrev om detta för ett tag sedan: http://harborellen.blogspot.se/2014/08/veckohandling-losningen-pa-livets-stora.html
Hejs!

Åh! så himla bra. Vet att jag skummade förbi exakt ditt inlägg för ett tag sedan, sen kom jag inte ihåg var jag hade hittat inlägget, men visste att jag behövde läsa det igen. Så tack!

har precis börjat ta tag i att veckoplanera! planerar alla måltider för hela veckan, storhandlar i helgen (när man har ork och lust!) har fungerat jättebra hitintills. 🙂 brukar tycka det är skitjobbigt att laga mat, vill helst bara bli serverad pga har sjukt mycket prestationsångest över det hela. men på senare tid har jag vågat testa lite nya saker på egenhand och det känns skitbra! vill verkligen bli en sådan som finner matlagning rogivande, tror att jag mest behöver komma över prestationen i det hela…

Härligt att det har fungerat bra. Det är så mycket skönare att komma hem en kväll när jag vet vad jag ska laga och har allt hemma. Hatar hungerstressen som annars kan uppstå. Kul att du vågar testa lite själv. Personligen tycker jag det är himla avslappnande ibland att stå och röra i kastruller och hacka grönsaker.

Gillar också fruktbröd, blev väldigt sugen på det nu så får nog baka till helgen 🙂 Älskar för övrigt kaklet som skymtar i bakgrunden, subway tile eller vad det nu heter är så jädrans snyggt!

Precis, det är subway tile 🙂 Det fanns i lägenheten när vi flyttade in så det var himla tur för jag gillar det.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.