2015-06-03

Sommarlistan 2015

Jag kör en repris från förra året med en sommarlista

Hur ser dina planer ut för sommaren?
Det har på något vis känns lite extra knepigt att planera semestern i år då Philip har pluggat och vi inte riktigt har vetat hur vår ekonomiska framtid kommer att se ut. Men jag har ändå inte velat missa massa kul grejer så jag har lite levt på YOLO-tankesättet. Allt löser sig, det är nu jag lever och vill uppleva saker. Så med det i åtanke (och självklart sunt förnuft inbakat i det också) så har jag bokat in min semester i tre omgångar. Men under den tiden kommer jag hinna med långweekend i Danmark för häng med några av mina äldsta barndomsvänner och festival, hyra hus i Italien med ett gäng vänner, som vanligt njut och häng i Halmstad, lite Småland för att gå på bröllop, en kortis till Sälen med mina föräldrar och förhoppningsvis några fina Stockholmsdagar också. Ändå en hel del tycker jag.

Midsummer 2014

Vad ska du göra på midsommar?
Jag ska fira midsommar med 10 kompisar i ett stort stenhus i Italien. Så peppad på det!

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Bär, bär i mängder. Jordgubbar, blåbär och hallon. Och fortfarande Finn Crisp. Ätes gärna utomhus i skuggan av ett träd där varma vindar blåser och jag hör havet en bit bort där jag precis tog ett morgondopp i det varma vattnet.

Bästa sommarlåten?
Det finns ju så många bra! Jag brukar ofta fastna för en låt i början på sommaren och sen får den hänga kvar till hösten. I år har jag totalt fastnat för Stole the Show – Kygo men känner faktiskt att det med största sannolikhet kommer att ändras framöver.

The Bråvalla Festival 2014

Ska du åka på någon festival i sommar?
Yesbox! Ska åka till Northside i Århus. Om NIO dagar. Är peppad på alla bra band kolla bara in line-upen! Dessutom ska jag hänga med Sigrún och Hanna (plus Morten, Kim och Philip). Någon annan som ska dit?

Vad vill du helst grilla?
Sen jag helt slutade äta kött för lite drygt tre år sedan har grillning aldrig riktigt varit densamma. Det är ofta ett köttfokus och mina grönsaker kommer alltid i skymundan. Men med det sagt så älskar jag grillad sparris (med flingsalt) majskolvar, lök, och egentligen alla grönsaker. Sen marshmallows och grillad banan också. Omnom!

Picnic day

Vad dricker du i sommar?
Kall flädersaft och lokalt vin från byn vi ska bo i Italien.

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
Har köpt ett matchande set med shorts och skjorta med palmmönster på. Ser framför mig hur FAB jag kommer vara med det i Italien. Utan att veta så hoppas jag att det blir mitt favoritplagg.

A day in Vaxholm

Vad ska du läsa i sommar?
Massa böcker och korsord! Är mitt uppe i Not That Kind of Girl av Lena Dunham nu, men tänker att jag absolut ska hinna läsa mer än den. Tipsa gärna om en bra bok.

Bästa parken?
Känner att jag inte riktigt har hittat en bra park sen vi flyttade från Hornstull och hade ca 100 m till Tanto. Har inte ens hängt i någon park alls i år, skyller på trök-väder och kallaste maj på 50 år.

Bästa badstället?
Överallt där vattnet inte är chockartat kallt. Är en riktig badkruka som står och huttrar vid strandkanten oftast. Gillar ju egentligen att bada när det är varmt. Men kallt och mörka grumliga vatten går liksom bort.

Sommaren – nu är jag redo för dig!

0

Kommentera

Låter ju som att du har en helt fantastisk sommar framför dig! 😀

ISA

den där bilden på dig på klippan, hur drömmig?

boktips! lotta Lundgrens 10 lektioner i matlagning. perfekt sommarläsning.

Jag har haft den i tankarna så nu kanske jag verkligen ska kolla in den. Tack för tips!

Roligt att läsa om dina sommarplaner. Och första bilden ser bara så himla himla härlig ut, jisses vilket badlängt jag får! Kul att du också brukar vara i Halmstad, min sambo kommer därifrån så vi är där iaf nånting varje sommar, men det såg du säkert på min lista 🙂 Angående bra böcker till sommaren:

* Viveka Lärns serie om Saltön – lättläst och somrigt
* Incubus – Carol Goodman – urban fantasy med mycket omgivningsbeskrivningar, romantik och lagom spänning
* Muminböckerna- För att Mumin bara är bäst

Ja, jag såg det! Vad kul. Tack för bra boktips! Ska absolut kolla in dem.

åh pepp line-up! dansa och lyssna åt mig också!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.