2015-05-26

Sommarfixa balkongen

Balcony

I söndags hade vi helt galet bra väder hos oss. Perfekt dag för att göra balkongen sommar-redo och låta tomaterna och basilikan flytta ut. Dessutom har tomaterna och basilikan vuxit ur sina små krukor och var i behov av mer plats. Än så länge är det dock lite för kallt på nätterna. Både basilika och tomat vill inte ha det kallare än 10°C när de står ute. Så just nu blir det lite extrajobb med att flytta in och ut allt både morgon och kväll. Men jag har läst att det faktiskt kan vara bra att låta plantorna successivt få vänja sig vid att vara ute. Så det gör ju det hela lite mer värt mödan.

Jag gjorde ett litet time-lapse över själva fixet. Från grå och trist balkong till grön och sommar-redo på 35 sekeunder.

Mer om mina odlingar:
Att plantera om tomat, basilika och paprika
Plantera i gamla konservburkar
Odling

0

Kommentera

men åh, vilken mysig video! växter gör ju så mycket för trivsamheten. hoppas innerligt det blir lite varmare snart så växterna kan frodas!

Underbart med balkong! Även om man har grönområden runt knuten är det verkligen något speciellt med den lilla plätten utomhus en balkong kan ge. Längtar tills jag har en själv 😉

Superhärligt inlägg! Älskar verkligen att ha balkongen iordninggjord, så mysigt att sitta ute och äta i solen 🙂

Jag måste ta tag i min pallkrage där jag ska ha tomater och sallad. Snart är det ju för sent…

Men vilken mysig film! Blev superpepp på att fixa till våra balkonger nu också! 🙂

Vilken härlig film! 🙂

Vilken underbar film! Vill också göra en time lapse men har inte riktigt koll på hur man gör. Dessutom tror jag att jag missade vad som hände med golvet på balkongen? Målade du det eller kändes det bara mörkare helt plötsligt? Supermysigt i alla fall!

vi la ut en balkongmatta (tror det heter så). Därför blev det lite mörkare 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.