2015-03-16

Eggs florentine och falafel

Weekend food
Weekend food

I helgen har vi tagit oss tid att laga lite god mat. Till frukost fick jag ett sånt otroligt sug efter att göra eggs florentine. Så när jag vaknade smög jag upp och började vispa ihop en Hollandaise. Det är inte alls så himla meckigt att göra tycker jag, det är bara att vara noga och göra en sak i taget. För det är så sjukt värt det. Sen vaknade Philip till av allt mitt vispande och han kom ut i köket där vi pocherade äggen och byggde ihop våra mackor. Sen satt vi och njöt och laddade upp för en bra helg.

Weekend food
Weekend food

Philip bestämde middagen en kväll och han kom på genidraget att göra egen falafel. Jag gjorde rätt mycket egen falafel när jag bodde i Piteå, men det var sjukt längesedan och då friterade jag dem inte utan stekte bara och använde dessutom ett inte alls lika gott recept. De här som vi gjorde nu blev så sinnessjukt goda (och fina!) att jag måste bara skriva ner receptet, mycket för min egen skull så jag vet att jag har kvar det, men sen tycker jag att ni också ska laga dem.

Falafel
300 g kokta kikärtor (koka själv, mycket godare då!)
2 klyftor vitlök
1 lök, riven
1 mjölig potatis, finriven
0,5 dl (minsT) persilja, finhackad
1,5 tsk spiskummin
1 tsk bakpulver
salt och peppar
1 msk potatismjöl
matolja till fritering

Gör såhär:
Mixa kikärtorna med stavmixer eller mixer, blir det för torrt kan du tillsätta lite olivolja.
Tillsätt kryddorna persilja, lök, vitlök, potatis och potatismjöl, bakpulver och rör om väl och låt stå o dra sig i 30-40 min.
Hetta upp olja till ca 180°C i en kastrull.
Rulla falafelsmeten till små bollar och fritera dem gyllenbruna. Det tar typ 3-5 min, håll koll!

 

0

Kommentera

ååh eggs florentine! varför gör man aldrig det??

Åh vad gott det ser ut. Blev sjukt hungrig nu!

ISA

ojoj, det där kallar jag perfekt formade falaflar 😀 (så lär det inte heta men hehe)

Men åh, egengjord falafel <3 Måste göra det snart!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.