2015-01-21

Projekt – Sticka en tröja

Knitting
Knitting

Jag har börjat på ett stickprojekt! Tanken är att det ska bli en tjock och varm tröja till mig själv. Garnet är klassiskt islandsgarn det vill säga Lopi. Grejen är bara den att jag har liksom aldrig stickat ordentligt tidigare. Jag har stickat två halsdukar för kanske fem och tio år sedan. Men då var det bara räta maskor och inget annat. Nu har jag ett mönster jag tänkt att jag ska följa. Jag måste hålla koll på vilket varv jag är på och jag måste räkna maskor. Det är rätt kul, men det går långsamt. Jag har inte riktigt fått in att jag ska sätta mig ner och sticka då och då eller att jag stickar samtidigt som jag ser på TV. Men får jag inte klar den nu i vinter har jag ju hela sommaren på mig att avsluta projektet. Fortsättning följer.

0

Kommentera

Wow! heja dig! Försökte också på mig ett sånt projekt för ett par år sedan. Visste inte riktigt vad jag höll på mig och spände mig så när jag stickade att jag fick värsta nackspärren. Obs! Glöm inte bort att andas (som jag uppenbarligen gjorde). KRam!

Haha, tack för påminnelsen. Jag har nog blivit rätt avslappnad i stickningen för häromkvällen halvlåg jag i soffan och det funkade finfint!

Den ser ut att vara bra stickad hittills i alla fall! Hatar att sticka själv, men tycker det är så fascinerande att andra orkar, hehe. Önskar att jag hade tålamod nog, och att mina fingrar inte protesterade efter så får varv att jag blir galen, för det är ju så kul att se något sånt här stickas fram varv för varv!

Åh, den ser ju hur fin ut som helst redan nu!! Tänker att jag får sätta mig in i mönster och liknande till nästa sticksäsong för just nu har jag nog för mycket i huvudet för att få det att funka. Låter svårt men spännande 🙂

Ja, gör det nästa säsong! Jag tycker det var lättare än jag trodde faktiskt.

Supernice! Sticka är bland det bästa som finns. Så skönt för händerna, hjärnan och hjärtat. Låt det ta tid, och njut!

Ja men verkligen! Tid kommer det ta, men det är okej.

wow vad fint!! vad duktig du är! så mysig idé ju!

Tack! 🙂

Åh va mysigt! Önskar jag också att jag hade tid med 🙂

Önskar också att jag kunde sticka. Har bara stickat en gång, i högstadiet och då var det en mössa som tog ett halvår att göra. Det känns ändå som det lättaste man kan göra ungefär. Men kul att kunna sticka så bra!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.