2015-01-04

När 2014 blev 2015

De senaste dagarna har jag totalt embrace:at den här ledigheten alltså. Sovmorgnar, kollat på massa filmer, fortsatt med projektet sticka-en-tröja, spelat spel, bakat bröd och rensat ur och städat. Så innan jobb blir vardag igen tar vi och hoppar tillbaka till nyårsafton och tittar på de få bilderna som ändå knäpptes.

New Years EveFörrätt! Rökta räkor, egengjord dijon-aioli, sardeller, citron och två galet goda bröd som Marco hade bakat.

New Years EveEfter förrätten började de första fyrverkerierna smällas av och vi kikade ut från första parkett. Sen fortsatte vi med huvudrätten som bestod av Boeuf Bourguignon för köttisarna och så gjorde vi en Beet Bourguignon till mig.

Innan vi visste ordet av så närmade sig klockan 00.00 så det var bara att ta med bubblet ut på balkongen och ladda upp för alla fyrverkerier vi skulle i horisonten. Kristin och Marco bor nämligen på sjätte våningen med utsikt hur långt som helst så förutsättningarna var ju minst sagt bra.

New Years EveMen! det var så sjukt dimmigt ute precis vid tolvslaget att vi knappt såg ner på gatan. Men vi stod ändå där och lyssnade på alla smällare och fyrverkerier som lät.

New Years Eve
New Years EveSkål och gott nytt år!

New Years EveEfter nyårskålen blev det quiz-dags och vi spelade Kahoot där alla spelare använder sin telefon som svarsknapp. Dock är det rätt så olika nivåer på själva quizen, en del märkligt formulerade frågor och så, men ändå kul.

New Years EveTrots total mätthet kunde vi ju inte hoppa över efterrätten som var en gammal hederlig marrängswiss. Var så sjukt mätt egentligen, men var ändå tvungen att ta flera gånger eftersom marrängswiss är så himla gott. Mycket bra första maträtt på det nya året. Och ett fint och mycket trevligt firande.

0

Kommentera

Mysigt! Gott Nytt År!

silja

gott nytt ar! jag har velat testa GKS’s recept pa beet bourguignon jättelänge men det blev alrdig ritigt av – vad tyckte du om den, är den värd ett försök? later ju som bra vintermat 🙂

Helt klart värt att göra, jag gjorde potatispuré till och skippade linserna som det står i receptet. Sen la jag även i svamparna och pärllöken i själva grytan och lät dem puttra med i några minuter.
Blir massa över också och perfekt att värma på någon dag senare.

Hej! Ville bara tacka för det fina julkortet (såhär lagom till vi ska städa undan julen..)! Ska lätt prova spela Kahoot. Kram! 🙂

Varsågod! Undrade just vem det var jag har skickat till. Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.