2014-11-27

DIY – Måla på en tröja

DIY - Easy Sweatshirt Update
DIY - Easy Sweatshirt Update

Den här tröjan köpte jag på Monki för flera år sedan. Den är bekväm och skön, men ändå okej att ha på jobbet. På senare hade den dock känts lite trist så när jag såg att Zalando hade en #zalandodiy tävling så tänkte jag att det var dags för tröjan att få en uppdatering. Det är på riktigt hur enkelt som helst och det är bara fantasin som sätter gränserna på vad du vill göra.

Du behöver:
✖ En sweatshirt (eller något annat klädesplagg för den delen)
✖ Textilfärg
✖ Tjockt papper
✖ Mattkniv eller skalpell
✖ Svamp att dutta ut färg med

Börja med att göra en mall genom att skära ut ditt mönster i papper. Lägg sedan mallen på tröjan och dutta på färg med hjälp av en svamp. Vill du vara säker på att färgen inte åker igenom plagget och på så vis färgar av sig på baksidan, lägg då ett tidningspapper inuti tröjan. Flytta sedan runt mallen och dutta på färg där du vill ha ditt mönster. Låt färgen torka. När färgen är helt torr stryk med ett strykjärn för att fixera färgen. Viktigt är att du läser på förpackningen för just din textilfärg. Det kan vara olika. Sen är det bara att använda tröjan. Enkelt va?

0

Kommentera

ISA

önskar jag var händig och fixig av mig!

Så himla fint! Du är ju så fiffig. Kanske måste ge mig på ett eget försök men är så klumpig när det gäller färg 😛

Tack snälla. Jag tycker absolut du ska ge det ett försök. Var betydligt lättare än jag tänkt mig.

Det blev ju toppenfint!

Woa! Så snyggt! Och enkelt och bra idé!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.