2014-07-13

Saltstänkta nackar och stora stenar

Jag vaknar tidigt av att det är alldeles för ljust för att sova mer. Jag smyger ut barfota och sätter mig på en stol i solen eller i gräset och lyssnar hur allt runtomkring mig sakta vaknar till liv. En efter en vaknar de andra i huset och vi springer ner till havet för ett morgondopp. Sanden är varm och bränner lite lätt på fotsulorna. Vattnet är ljummet. Vi går upp till huset igen och plockar fram frukosten som vi äter på altanen. Vi pratar igenom allt kul som hände kvällen innan och planerar vad vi ska hitta på under dagen. Vi spelar spel, löser korsord och jag läser några kapitel i en bok. Framåt eftermiddagen börjar vi med maten. Du kommer ut med en kanna Pimm’s. Solen står än högt upp på himlen och värmer våra saltstänkta nackar. Långsamt lagar vi maten, vi grillar och gör fransk potatissallad. Tiden går men vi har inte bråttom till något. Solen sjunker längre och längre ner mor horisonten och vi skyndar oss bort till stora stenen vid vattnet. Vi tar med oss varma tröjor, filtar, jordgubbar och en flaska prosecco. Måsarna skriker, havet brusar och korna går runt i hagen en bit bort. Sen sitter vi där och ser solen sakta gå ner i havet medan vi pratar om livet och hur förbannat fin sommaren faktiskt är.

0

Kommentera

låter som en helt perfekt sommardag, alltså den svenska sommaren är ju helt underbar!

Emma

Härligt det ser ut 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.