2014-05-13

Paris dag 2

Paris day 2
Då var det dags för den andra dagen i Paris. Jag vaknade tidigt som vanligt och drog Philip upp ur sängen så vi kunde gå ner och äta frukost. Hotellet vi bodde på hade vad jag har förstått väldigt bra frukost för att vara Paris. Frukt, yoghurt, flingor, müsli, flera olika sorters bröd, baguetter, croissanter, massa goda téer och mycket mer.

Paris day 2
Älskar frukost! ♡

Paris day 2
Sen upp på rummet och packa väskan för en heldag. – Hej här är vi!

Paris day 2
Så fint morgonljus.

Paris day 2
Paris day 2
Vi började med att promenera bort till Jardin du Luxembourg. Det var väldigt folktomt, bara några hurtiga joggare, morgonpigga turister och vi var där (ja, vi räknas nog egentligen in till det sistnämnda).

Paris day 2
Paris day 2
Paris day 2
Allt var så himla grönt och blommade. Fransmännen kan sina pampiga trädgårdar alltså.

Paris day 2
Paris day 2
Vi läste i någon av våra Paris-appar att det fanns sinnessjukt många Almar planterade i trädgården. Förutom att det stämde så hade bladen en så himla fin ljusgrön färg.

Paris day 2
Paris day 2
Paris day 2
Paris day 2
Paris day 2
Paris day 2
Vi gick, gick och gick. Förbi vackra skyltar, en runda in på Shakespeare and Company som verkligen var som att kliva in i en Harry Potter bok, vi gick längs med Seine och förbi blommande rosenbuskar.

Paris day 2
Efter tips om att det skulle finnas sagolikt god glass på Berthillon så slank vi in och beställde varsin kula. (Går man in i dörren bredvid kan man sitta ner och beställa, men vi tog en på språng.) HEJ! vilken god glass det var. Jag tog en vanlig kula vanilj bara men alltså, så himla god glass.

Paris day 2
Vi hade flera stopp kvar på kartan som vi ville hinna med, ett var butiken (som sen visade sig vara tre butiker) Fleux i Marais. Så mycket kul grejer och varje butik hade liknande koncept men var ändå nishade på olika saker.

Paris day 2
Och ett annat av stoppen var enligt utsago stället där man äter ”universums godaste falafel”, L’As Du Fallafel heter det. Självklart var vi tvungna att testa. Först höll vi på att bli lurade dock. Vi hade nästan kommit fram till rätt ställe så ser vi en liten skylt som säger att de har ”worlds best falafel”. Vi gick in, fick menyn, men allt kändes inte helt rätt. Alldeles för lite folk för att vara stället med världens godaste falafel. Så se upp för lur om ni vill äta god falafel.

Paris day 2
Paris day 2
På kvällen åt vi på en typiskt stökig fransk restaurang. Slammer från köket, personalen var superfransk och maten var riktigt god. Vi åt tills klockan var sent och sen gick vi tillbaka till hotellet. Fin dag.

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.