2013-12-15

Lucka nr 15: Berätta om din favoritmaträtt

Fish burger with mushy peas & tartare sauce
Sunday breakfast

Jag kan nog inte säga att jag har direkt en favoritmaträtt, så som jag hade när jag var liten. Philip kallar mig tillbehörsmänniska. Och det stämmer himla bra. Jag kan bli sugen på ett specifikt tillbehör just och vill gärna laga maten utefter det. Tillbehör och grönsaker i mängder får min mage att dansa. Bra grönsaker som smakar som grönsaker ska smaka, dvs morötter med mycket smak, solmogna tomater och fin spröda rädisor. Såser! Jag älskar sås, det är inte ofta jag klagar på mat på restauranger men de gånger jag får för lite sås. Då blir jag besviken. Pesto, små röror och tapenade. Oliver, goda små ostar. Papadam bröd till indisk mat. Listan är oändlig, men det är tillbehören som gör det!

Det här är en del av ”Berätta om”-julkalendern av Emily Dahl.

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.