2013-11-30

Hemgjord gyoza

Home made Gyoza

Något som är ganska enkelt och så himla gott är att göra egna dumplings/ gyoza. Det går i princip att ta lite vad som helst som finns hemma i kylen bara du har gyozadegen. Jag köpte min deg på Asian Market på Olof Palmes gata här i Stockholm. Sån deg borde finnas i de flesta asiatisk livs butikerna.

Du behöver:
Gyozadeg
(I princip funkar vad som helst att ha i men det här använde jag)
Vitkål
Morötter
Ingefära
Chili

Soja
Risvinsvinäger
Torkad chili (som krydda)

Home made GyozaStrimla, riv och hacka fint alla ingredienser. Stek en kort stund i oljad panna.

Home made GyozaTa gyozadegen och lägg i fyllning. Fukta degkanten med ett finger och vik ihop. Jag kollade på den här videon hur jag skulle vika dom.

Home made GyozaStek på hög värme i en panna med lite olja i. När gyozan har fått lite färg, häll i vatten i pannan och ånga dem.

Som dip brukar jag blanda soja, risvinsvinäger och lite chili. Supergott!

0

Kommentera

men omg ja. måste. äta. detta. snarast.

Gör det! Så enkelt och så himla gott.

It’s posts like this that make surfing so much pleasure

Gud vad gott det såg ut! Påminner nästan om polska piroger som är en favorit hos mig.

Polska piroger låter gott, googlade fram en bild och de såg väldigt fina ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.