2013-03-06

Om löpning, pappor, krig och tärningar

Books

Böcker är tyvärr något jag mest läser när det är sommar eller då jag är iväg på semester. När jag är hemma blir det mest digital text som jag konsumerar, nyheter, bloggar, artiklar osv. Men böcker är ju helt fantastiskt! Även det kommer jag på en gång om året (läs sommaren) och tänker att jag ska bli bättre på att läsa böcker, men nu ska jag banne mig fortsätta med det.

Under resan har jag faktiskt läst sex böcker och är inne på min sjunde. Det känns kul. Så här kommer en liten sammanfattning över böckerna jag läst och vad jag tyckte om dom. (Klicka på länken för att läsa vad boken handlar om.) Anledningen till att de blev just dessa böcker är nog mest en slump. Jag själv packade bara ner Born to run, eftersom jag hade börjat lite smått på den. I övrigt läste jag de böcker Philip hade med och några jag bytt till mig längs vägen.

Born to run, jakten på löpningens själ – Christopher McDougall
Ganska bra bok som peppar till att springa och berättar en fin historia. Den har fått mig att ifrågasätta varför man måste ha de senaste löparskorna från Nike för att få ett bättre resultat av löpningen osv.

Södermalmsmorden -Lars Bill Lundholm
Mest kul för att den delvis handlar om Hornstull där jag bor. Ingen höjdarbok, men funkar bra under ett parasoll på en strand i Thailand.

Tärningsspelaren – Luke Rhineheart
Ganska imponerande, men också helt bisarr. Kände jag bara var tvungen att läsa den efter att både min bror och Philip sa att det var en av de bästa böcker de läst. Jag är imponerad av boken men inte såld.

Skynda att älska – Alex Schulman
Den här sa Philip också att jag bara var tvungen att läsa. Har aldrig förstått min på Alex Schulman tidigare, men den här bocken sträckläste jag på en förmiddag. Väldigt fin. Tårarna rann de sista 20 sidorna ungefär.

The Killing fields – Christopher Hudson
Efter att ha besökt Kambodja och själva Killing Fields ville jag verkligen läsa den här boken som jag hittade i ett resebibliotek. Bra historia som gjorde mig sugen på att läsa mer om den hemska tiden.

Fallet med de försvunna böckerna – Ian Sansom
Lättsam och rolig bok. Perfekt underhållning regniga dagar.

Påbörjad:
No Logo – Naomi Klein
Den här har jag kommit  lite drygt hälften i. Hade den som kurslitteratur när jag pluggade i Piteå, men det var år 2005 och mycket har hunnit ändras inom varumärkesvärlden, så tyvärr känns min 2004 års utgåva helt daterad. Väldigt intressant ändå men en nyare utgåva är att rekommendera.

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.