2012-11-07

Du, jag och världen!

Om 26 dagar så ska jag och Philip ut på äventyr. Vi ska ut och resa. I lite mer än tre månader ska vi vara borta. Det är knappt så jag tror det är sant, men det är det. Vi har tänkt, klurat och planerat ett bra tag och nu snart är det dags. Första stoppet är Tokyo, där stannar vi i sex dagar. Sen åker vi till Hong Kong där vi också stannar i sex dagar. Efter det hoppar vi på en liten gruppresa där vi åker runt i Vietnam och Kambodja i tio dagar. Nästa stopp är Thailand där vi bland annat ska ta dykcertifikat. Jag som aldrig har snorklat förut ens! Sen har vi inte så mycket planerat på nio veckor. Det enda jag vet är att vi ska åka hem från Bali den 6 mars 2013.

Detta kommer bli en så himla bra resa. Jag har aldrig varit i Asien tidigare, så tipsa mig allt ni kan! Vad måste vi göra, var ska vi bo, vad ska jag passa på att äta, vad borde jag absolut inte äta och så vidare och så vidare?

0

Kommentera

Lania

I Hongkong måste ni äta de här kycklingarna, gässen och det röda fläsket som hänger i fönstrena på alla restauranger. Det finns överallt och väljer man en restaurang med mycket människor så är det alltid bra. Mina absoluta favoriträtter i denna värld!

nej FYYYY så kul!!! åh ni kommer säkert få det helt helt underbart. vill själv suuupergärna till sydostasien. själv blir det backpack i centralamerika i sommar för min del!
ta mycket purikurabilder i tokyo 🙂 roliga fotobås alltså.

Åh, vad roligt!!

Tips: håll dig borta från krabba! När vi var ute och äventyrade i sydostasien i somras åt min finaste krabba (på en bra restaurang med gott rykte, ska tilläggas) och fick en parasit. Inte så trevligt. Han fick äta medicin i 20 dagar och var knasig i magen en månad framöver.

Annars är Ankor Wat i soluppgången ett måste, dock är det turisttätt så försök dra er undan lite om ni inte vill bli nersprungna av ett gäng kameragalningar. Och åk till templen lite utanför Ankor Wat, de är de allra finaste om du frågar mig. Om ni har tid så åk till Kep, en litenliten stad vid kambodjas kust. Det blev vårt favoritställe i hela kambodja och vi råkade stanna några dagar längre än planerat bara för att det var så himla fint.

I Thailand är Lopburi det allra bästa!! Det ligger typ 4 timmar norr om Bangkok, så det är kanske lite off. Men SÅ VÄRT att stanna en natt eller två. Det är en stad helt invaderad av apor. Skojar inte när jag säger att de är överallt. ÖVERALLT. De snor din mat och skrämmer slag på dig, men det är så himla knäppt att det inte gör något alls.

Oh, shit så härligt! Grymt med rundresa också, så får man se en massa. Tipsar om saker att som inte får missas i Tokyo, och saker som är bra att veta här: http://sakuradesu.blogg.se/2011/august/tips-till-japanresenaren.html

Åh gud så kul!

amen KUL! Jag och A skall också iväg i 3 månader på äventyr. Visserligen lite andra dest. men vi börjar i vietnam i alla fall och vi skall dessutom också till Bli en vecka. Vi skall lära oss surfa, haha – vilket vi aldrig har gjort eller tänkt på att göra innan. SPÄNNANDE! Hoppas ni får en fantastiskt resa!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.