2011-08-17

Galopp

Idag har jag varit på studiebesök på Täby Galopp. Alltså, jag är helt överraskad av hur kul det var med galopp. Vi fick gå runt i princip överallt och fick se alla moment och delar som galoppen består av. Allt från att klappa hästar till att kolla på jockey-jackor och stå mitt på banan under ett lopp. Dessutom spelade jag på ett lopp och min häst vann. Oh yes!

Här får man se hästarna visa upp sig innan loppet då kan man se vilken form de är i och känna efter innan man bettar.

Här är första loppet jag bettade på. Jag vann inte på detta lopp, men på lopp 8, då vann jag hela 82 kronor.

Sen är det dags för själva loppet. Vilken känsla det var att se alla hästar galoppera förbi i full fart. Och ljudet!

Loppet är klart och hästarna går tillbaka till stallet.

Förutom vinnaren som blir fotad och intervjuad.

Vi gick och klappade på lite hästar.

Och fick även kolla in utsikten från domartornet.

Jag blev i alla fall superimponerad av hela fenomenet galopp och kommer garanterat att åka ut igen för att kolla.

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.