2010-08-25

Live-konsert, hemifrån.

Aftonbladet har en ny grej som de kallar Live-Löpet. Där kan man streama live konserter med olika artister och samtidigt som under konserten kan man integrera med artisten och sina facebook vänner som också ser på konserten. I går kollade jag på Robyns konsert via Live-Löpet. Jag tyckte det skulle bli ganska coolt för det känns som en nytt sätt att se en konsert på. Jag hade dessutom fått tag i HD-platser. Kan ju inte bli bättre tänkte jag. 5 minuter innan konserten började var jag på plats och där inne kunde jag med en animerad arm kasta bollar, göra hårdrockstecken, fota med en mobil, tända en tändare och hålla upp den, hångla med random person bredvid mig eller hångla med en facebook-kompis eller ropa något till artisten. Sen kom Robyn upp på scenen och var grym som alltid. Dock bara i tre låtar.

Tanken med hela tjänsten tycker jag är svinbra. Men! HD-platsen som jag hade bokat var väl knappast HD. Om min plats verkligen var i HD undrar jag hur de andras var… Scenen tog upp ca 30% av skärmen. Jag hade gärna sett mer av Robyn och mindre av animerade armar och pratbubblor om att någon hånglade. Bilderna jag fotade kan man antingen lägga direkt på facebook eller så kan man maila dom till sig själv. Det man får hur man än gör det är en länk till en sida där bilden ligger uppe på. Jag hade gärna velat ha (i alla fall om jag nu har HD plats) en schysst bild som i alla fall är större än 320×180 px som bilden blir i nu.

Jag hoppas att tjänsten kommer utvecklas, det finns ju massa potential i det.

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.