Sommaren som härjar nu alltså. Jissingens! Sol vareviga dag och varmare än i södra Europa. Det var månader sen jag kollade SMHI och jag förutsätter snarare att det ska vara bra väder än något annat. En del av mig får maximal klimatångest och tänker att det här känns inte bra. Så här ska det väl ändå inte vara?! Medan den andra delen bara vill bada, åka på utflykter, upptäcka nya platser och se solen gå ner över vattnet. Men så är verkligheten ändå närvarande och faktum är att sommaren 2018 kommer vara den sommar jag spenderat mest tid inomhus, någonsin. När andra kommer tänka tillbaka på sommaren 2018 som sommaren som aldrig tog slut så kommer jag se tillbaka på det som sommaren då jag var inne.

Men det är faktiskt helt okej, jag som annars lider av jag måste ut och hitta på något när det är bra väder syndromet är ändå förhållandevis okej med att vara inne. Förutom när lägenheten nästan kokar och det är typ 30°C inomhus, då vill jag bara ut. Men annars. För jag får hänga med Edda. Vi sover, äter, byter blöja och har kollat på mängder av fotboll. På kvällarna, när solen inte är lika varm äter vi på balkongen och njuter av sommaren där. Jag har ingen koll på vad det är för veckodag och tiden är något som Edda styr.

 

Jag som inte alls gillar att bada har ett sug att snöra på mig springskorna, jogga ner till Vinterviken och ta ett dopp. Säkert mest för att jag inte kan något av det. Edda är den i familjen som badar. Även om hon varit rätt skeptisk till själva badandet. Men med två badkrukor till föräldrar är det ändå ganska väntat. När mitt badsug blir för stort lånar jag hennes badbalja och använder som fotbad. Helt okej det med.

I augusti åker vi ner till Halmstad och blir där i några veckor. Då hoppas jag att sommaren fortfarande är lika fin, vattnet varmt och att jag kan ta igen lite av det jag missat nu. För även om det är fint på alla sätt att vara i den här bebisbubblan och jag såklart inte vill byta det mot något så är det en liten del av mig som känner att sommaren bara springer från mig.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8
Packa BB väskan

Den här bilden tog jag fyra dagar innan Edda föddes. Det är delar av vår packning i BB-väskan. Och det där med BB-väskan alltså. Det känns som att så himla mycket kretsar kring att packa den i tid och att ha rätt grejer med sig. Jag vet inte hur många blogginlägg jag hittade med fina bilder på väskans innehåll, smarta listor från diverse affärer som såklart vill sälja grejer, tips från MVC med mera. Och kanske fyller allt det här en ganska så bra funktion. Det är verkligen något konkret att göra, en väska ska packas och vara redo för när det är dags att åka in. Det är också lite av en mental förberedelse till att det kommer komma en dag då barnet ska ut. Men mycket tycker jag var rätt onödigt att ha med om jag ska vara helt ärlig.

För egen del var vi svinsega på att packa klart den här himla väskan. Det slutade väl mer eller mindre med att vi slängde ner lite allt möjligt när det bara var några dagar kvar. Och i ärlighetens namn använde vi så sjukt lite av det vi hade med oss. Och självklart beror det säkert på hur ens förlossning ser ut. Hur mycket tid det finns över för att använda det en har packat med sig och hur länge du blir kvar på BB. Jag tänkte däremot lista sånt vi verkligen använde. Och sånt som var totalt onödigt att ha i BB-väskan.

Till Edda hade vi packat ner lite olika kläder. Här tyckte jag det var lite svårt att veta vilken storlek vi skulle köpa. Men vi köpte allt i strl 50 då det kändes som att det var en bra storlek att börja med. Tjenamors! Edda drunknade i samtliga plagg, men hellre för stort än för litet. Omlottbodys var ett tips som många sa eftersom vissa bebisar inte är så förtjusta i att något dras över huvudet så tätt inpå att deras huvud precis har tryckts ut ur en rätt liten öppning så att säga. En randig med kort ärm (adlink) en senapsgul pyjamas, en långärmad omlottbody med hjärta (adlink). Var var vi packade ner. Tillsammans med det urfina stickade setet som mamma gjort. En vet ju aldrig om det skulle vara kallt eller varmt när vi väl åkte hem. Men på BB hade vi inga kläder alls på Edda. Bara blöja och hud mot hud med både Philip och mig.

Förutom lite kläder till Edda så var filt toppen att ha med. Både för att vira in henne i när vi låg på BB och för att ha på när vi åkte hem. Och så en liten snuttis som Edda fick av Hannes. Hon visade väl inget vidare intresse för den och har inte gjort det hittills heller. Men det kändes ändå rätt mysigt att ha med.

Till mig packade jag ner två amningsbh:ar. En superskön från 24/7 från Boob, finns här (adlink) och en grå från Lindex (adlink). Men helt ärligt så använde jag dem inte på sjukhuset. Hade på mig den vita rocken som tillhör sjukhuset konstant och lät annars brösten vara redo för käk. Annat bröstrelaterat som var superbra att ha med var en kräm för ömma bröstvårtor, jag använde Purelan och tackar mig själv för att jag packade ner den. Det behövdes! Så allt vad heter kläder till mig själv som jag packade ner var ganska så onödigt. För mig hade det räckt att bara ha med kläder som jag kunde resa hem i.

Vi packade också med oss några teknikprylar som det tipsats om. Dels en högtalare för det var flera som hade tipsat om att det kan vara härligt med lite egen musik att lyssna på. Alltså oj vad jag absolut inte kände för att välja låt eller nåt sånt varken under förlossningen eller efteråt. Var alldeles för upptagen med att ha ont under förlossningen. Och efter kändes det bäst att ha tyst så att vi kunde höra minsta lilla ljud från Edda de gånger hon låg själv. Vi hade också med oss kamera (sjukt värt!) och dator. Datorn är kanske lite onödig, men då kunde vi kolla på fotbollen inne på rummet, så det var bra ändå. Plus att vi kunde rodda lite med lägenhetsförsäljningen samtidigt och maila. Men det tänker jag inte hör till vanligheterna efter en förlossning. Så egentligen kanske en dator är lite onödig att släpa på.

Men allt som allt, vi behövde så mycket mindre grejer än vad vi hade med oss. Men såklart ser situationen olika ut för alla och en behöver olika saker. Men det jag gärna hade velat veta var att det är faktiskt inte så himla noga. Allt löser sig på ett eller annat sätt!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

15

Att sommaren hör ihop med böcker är sen gammalt. Jag läser alltid mest under sommarmånaderna och i år kanske det blir ett undantag nu när Edda är här och tar upp den mesta av min tid. Men lite hoppas jag ändå att jag hinner läsa. Jag har haft turen att få ett pressutskick med två böcker somär med och tävlar i Årets bok plus att jag vann en annan. Så boksommaren är räddad! Vi kikar lite närmare på böckerna.

Länkarna till böckerna är adlinks vilket innebär att jag får några öre per klick på varje länk. Detta hjälper mig att kunna fortsätta ha bloggen som del av mitt jobb. Så fritt fram att klicka loss!

 

Go re-create bok

Den första boken är kanske inte en bok som jag kommer läsa från pärm till pärm, men väl en bok som jag verkligen hoppas att jag kommer använda mycket. Jag vann nämligen Linnea Larssons bok Go recreate (adlink) i en instagramtävling som Emma Sundh ordnade. Och den boken är bara så himla smart! Önskar att det var jag som kom på och hade skrivit den. Det är en bok med 35 st enkla remakes av återvunna plagg! Jag har redan samlat på mig ett gäng plagg som är redo att bli fina gulliga plagg till Edda. Jag behöver bara hitta tiden när Edda sover att sy dem.

 

Sommarläsning

De två andra böckerna kom i ett pressutskick från Bonniers Bokklubbar och är två av tolv böcker som är nominerade i Årets Bok. Du kan rösta på din favorit till och med den 26 augusti. Det är Kvinnan i fönstret av A. J. Finn (adlink). Det är psykologisk thriller med den här baksidestexten:

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar.

Den andra boken är Nej och åter Nej av Nina Lykke (adlink) en roman som beskrivs såhär:

Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn.

Runt dessa tre individer kretsar Nina Lykkes träffsäkra och underhållande roman om medelålders medelklass och dess problem med kärleken, driften och meningen med livet. Nej och åter nej är en satir över privilegierade vuxnas dårskap, varm och svart som en välgörande espresso.

För min egen del kommer jag börja med att läsa den här, för Just Wanna Have Fun har en digital bokklubb och under sommaren läser vi just Nej och åter Nej! (adlink) Så haffa dig ett exemplar av boken och var med i JWHF’s bokklubb du också! Från den 1 augusti börjar vi snacka om boken här i facebookgruppen.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2
IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

När jag var som mest gravid och alla jobb var lämnade och klara tyckte jag det var läge att prioritera att göra om ett IVAR skåp för att ha Eddas kläder i. Att vila hade jag ingen vidare lust med om jag ska vara ärlig. Idén har legat och puttrat i bakhuvudet ända sedan jag såg September Edits IKEA hack med IVAR. Jag blev förälskad på en gång och kände att ett liknade hack skulle passa perfekt i vårt sovrum för förvaring när vi väl hade fått vårt barn. För en sak har jag lärt mig under de första veckorna som nybliven förälder. En bebis tar inte så stor plats, men prylar, grejer och saker som hör till gör det. Så ny förvaring = BRA. Och extra kul när det går att kombinera och göra något själv.

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

Eftersom jag var höggravid och inte alls lika smidig och snabbrörlig som vanligt så tog jag hjälp av Philip när vi byggde och fixade IVAR-skåpet. Extra kul att göra något ihop ändå. Grunden är som sagt ett IVAR skåp i måttet 80x30x83 cm. Skåpet är ommålat (allt utom dörrarna målade vi) och sen har vi satt rotting på dörrarna. Sist skruvade vi dit träknoppar och träben för att få upp skåpet lite mer i höjd. Jag är så nöjd över resultatet, tycker det passar ändamålet perfekt och dessutom gav det verkligen ett lyft i sovrummet.

För en gångs skull fotade jag faktiskt inte steg för steg, men tänker att jag ändå kan dela med mig av hur vi gjorde fast i textform. Det funkar väl ändå minst lika bra.

Du behöver:

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

Jag målade först möbeln med en matt färg, Vintage Paint Sand från Panduro. Den här färgen är riktigt härlig att använda och torkar ruskigt snabbt. Den är dessutom luktfri och finns i massa härliga kulörer. Extra plus att den är matt också och ger en fin kalkig känsla.

 

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

För att spänna på rottingen så börja med att lägga den i blöt en stund, tror jag lät min ligga i runt en timme. Då är rottingen lättare att hantera och forma precis så som du vill. Se till att torka av det mesta av vattnet innan du fäster rottingen på dörren. Här är det lättast att jobba med dörren liggandes på en plan yta. Fäst rottingen på ena sidan av dörren med häftstiften. Sträck den och vik runt kanten. Styk ut ett lager med trälim över en dörr i taget och tryck fast rottingen. Fäst sedan den andra sidan av rottingväven med häftstift. Lägg på en tyngd på dörren och låt limmet torka ordentligt innan du hänger på dörren på skåpet.

 

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

Skruva dit dina handtag. Vi ville ha en liten lekfull känsla på själva skåpet då det ändå skulle vara barnkläder där i samt att det skulle stå i barndelen i sovrummet. Då tyckte vi det passade fint med lite överdimensionerade knoppar. Från början var de i obehandlat trä, så vi målade dem i samma färg som stommen av skåpet.

 

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

Till sist, skruva dit benen. Dom lät vi faktiskt vara som de var då de hade en ganska så lik nyans som övriga skåpet. På med möbeltassar och så skruvade vi fast skåpet i väggen för säkerhets skull.

 

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

Sist men inte mist så lät vi alla barnkläder flytta in. Och den urfina filtkorgen som jag fick av Karin och Freja på Pysselbolaget! Där i har vi allt som vi använder för blöjbyten, nya blöjor, små handdukar och våtservetter. Den har varit GULD värd för oss och jag blir så glad varje gång vi använder den. Stort tack Karin och Freja! Vill du ha en egen filtkorg så finns både mallar och beskrivning hur du ska göra dem hos Pysselbolaget, så kika in där!

 

IKEA hack IVAR rotting av Dnilva

Sugen på andra IKEA hack? Här är några av de jag gjort:

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4

Jag älskar att kolla på dokumentärer och grotta ner mig i olika livsöden, historiska händelser, kriminalfall med mera. Nu har både Philip och jag varit inne i en period där vi har valt att se en dokumentär framför en film eller serie. Så till sommarens regniga dagar, eller när du bara är less på värmen och vill stänga in dig så har jag några tips på fyra dokumentärer / true crime som jag sett på sista tiden.

Operation Playa

Operation Playa

Sveriges största narkotikamål genom tiderna ledde till att huvudmannen Jonas Falk fick 18 års fängelse i tingsrätten för att sen bli helt friad från alla åtalspunkter i hovrätten. Hur är det möjligt? Den här dokumentärserien ger en inblick i polis och åklagares metoder för att få Falk fälld och det är en historia om när lagens råmärken blir till riktlinjer.

En sjuk och väldigt intressant dokumentär om Sveriges största narkotikamål och hur den rättsliga processen bakom gått till. Jag satt mer eller mindre med hakan nere vid midjan och gapade av förvåning. Väldigt sevärd! I tre delar och finns på SVT Play.

 

Evil Genius

Evil Genius

Ett bankrån i Pennsylvania får ett abrupt slut när pizzabudet som kan ha tvingats utföra rånet dör i en explosion.

En märklig historia om udda människor och en helt vrickad plan på ett bankrån. I fyra delar och finns på Netflix.

 

Operation Odessa

Operation Odessa

En rysk mafioso, en kubansk spion och en playboy från Miami smider planer på att sälja en sovjetisk ubåt till en colombiansk drogkartell för 35 miljoner dollar.

Med den där beskrivningen kunde vi inte hålla oss från att se den. Galen och intressant dokumentär om några riktigt ”sköna typer”. Du hittar Operation Odessa på Netflix.

 

The Staircase

The Staircase

Var det en olycka eller ett mord? Efter hans frus mystiska död hamnar författaren Michael Petersons liv under lupp.

Den här har vi faktiskt inte sett klart, men börjat på. Än så länge känns det lovande och det är 13 avsnitt, så den här kan vi njuta av en stund! Men jag tycker det är något visst med dokumentärer där jag får följa utredningen av ett brott.

Andra givna tips i samma tema, men som jag sett för längesen är The Jinx och Making a Murderer. Har du någon favoritdokumentär/true crime serie?

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

9

Follow my blog with Bloglovin

Gravid v40 + kroppen efter förlossningen

Jaha, här gick jag och trodde att jag skulle gå långt över tiden med min graviditet. Förra uppdateringen skrev jag exakt en vecka innan bebisen var ute. Och numer kallar jag inte bebisen för bebisen längre. Utan det blev en liten Edda! Världens finaste om ni frågar mig! Men, nu ska vi backa bandet till den absolut sista bilden på min gravida mage. Som dessutom togs mellan två värkar och typ tre minuter innan Philip och jag hoppade in i bilen och åkte till förlossningen. Sköna prioriteringar jag har ändå… Ville till varje pris få en absolut sista bild på magen.

Sista veckan av min graviditet mådde jag fortfarande väldigt bra i det stora hela. I och med att vi lite hastigt och lustigt gick och köpte en lägenhet och tanken att vi skulle hinna sälja våran innan jag skulle föda gjorde att jag verkligen ville gå över tiden så att vi skulle hinna med allt som skulle hinnas med. Typ rensa, städa, styla, fota och ordna med visning. Haha kan jag känna såhär i efterhand! Jag kände inga förvärkar eller något sånt utan allt flöt liksom på som vanligt. Därför blev jag ändå lite förvånad när vi åkte in till förlossningen på lördagen den 16 juni. Efter några långa timmar med värk så kom vår lilla Edda kl 01.35 den 17:e juni. Själva förlossningen var en jävla åktur rent ut sagt! Men den tänkte jag inte gå in på idag. Har tänkt skriva ner min förlossningsberättelse så att jag har den för mig själv åtminstone. Men är det något ni skulle vilja läsa om så kan jag såklart dela med mig av den här.

Min förlossning

Jag är faktiskt sjukt imponerad av min kropp och vad den ändå har klarat av och gått igenom. Och hur den ändå har återhämtat sig. Kan ej greppa att det endast är en vecka mellan bilderna på min stora mage till en ganska liten mage på bild två (v.1) Wow! Kvinnokroppen är ta mig tusan nå jävulskt mäktig! Mitt midjemått är fortfarande betydligt större än vad det var innan jag blev gravid. Men jag jade faktiskt aldrig kunnat tro att min kropp skulle kännas såpass som vanligt som den ändå gjorde efter bara en vecka efter förlossningen. Naturligtvis sargad och öm i de nedre regionerna. Nåt annat vore helt sjukt. Efter att ha gått fram och tillbaka till ICA under första veckan så trodde jag seriöst att mitt underliv skulle trilla ut. Mmmmm. En helt klart oskön känsla! Men allt sitter där det ska och jag känner en enorm skillnad reda nu två veckor efter förlossningen.

Numer har dessutom brösten kommit lite mer i ordning och jag kan lägga min BH av en sjukhustrosa på hyllan och istället har jag flyttat in i min amnings BH från Boob (adlink). Ser fram emot att följa kroppen och hur den återhämtar sig framöver.

Wow alltså, på så många sätt tycker jag ändå att min graviditet gick ganska så snabbt. Jag tror att det är mycket tack vare att jag har mått relativt bra under hela tiden. Plus att jag har haft rätt fullt upp så jag har haft så mycket annat att distrahera mig själv med. Så just nu saknar jag inte alls att vara gravid. Jag tycker det är otroligt skönt att kunna röra mig mer fritt, jag kan vända mig i sömnen, jag kan ha ganska så vanliga kläder och jag blir inte superandfådd av att gå uppför trapporna till lägenheten. Tack för den här tiden magen, men nu är Edda ute istället och jag tycker det är så spännande att lära känna den här miniversionen av mig och Philip.

Här kan du läsa om mina tidigare graviditetsveckor

Gravid v15-v18 Gravid v19-v23 Gravid magen v24 - v27 Gravid magen v28 - v31 Gravid magen v32 - v35 Gravid - magen v36 - v39 Gravid v40 + kroppen efter förlossningen

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

33

Det här kan nog vara mitt märkligaste DIY i bloggens historia. Men kanske också det som jag har haft störst nytta av när jag har använt det! Och eftersom jag hade sån otrolig nytta av det känner jag att jag bara måste dela med mig av det till fler. Idag tänkte jag visa hur du gör en BH av förlossningstrosan, ni som fött barn känner säkert igen den klassiska nättrosan som den även kallas.

Men vi tar det från början. Några dagar efter att jag födde barn och när mjölken så att säga rann till ökade också storleken på mina bröst brutalt. Jag hade hört talas om att det är så det är, men kunde ändå inte tro att brösten skulle bli så pass stora. Jag kände mig ändå förberedd innan och hade fixat några olika amningsbh:ar. Men tyvärr alltså, alla satt åt och brösten värkte brutalt. Att det dessutom läckte mjölk från dem gjorde saken svårare. Jag behövde något att ha mina amningskupor i. Så i sann DIY-anda gjorde jag om ett par av de där nättrosorna från sjukhuset som jag hade fått med mig hem till en nät-BH. Ett klipp så var det kirrat! Så troligen även bloggens enklaste DIY!

Gör om en förlossningstrosa till en BH

Du behöver bara en nättrosa och en sax! Såhär ser då den berömda nättrosan/sjukhustrosan/förlossningstrosan ut. Och ärligt talat tyckte jag faktiskt att den var rätt skön att ha på.

 

Gör om en förlossningstrosa till en BH

Klipp ett jack nere där grenen sitter ihop. Det är här du sen ska trä ditt huvud igenom. Så klipp jacket så långt som du vill ha din urringning djup.

 

Gör om en förlossningstrosa till en BH

Sen är det bara att ta på dig trosan/BHn upp och ner så att säga så har du en prima topp/BH att lägga dina amingskupor i. Eller bara ha den här på dig för jämnan. Jag hade den när vi stack iväg på midsommarlunch, funkade prima att både luncha och amma i!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

32
  • Just wanna view more of
  • DIY
RECEPT: Enkel rabarberkompott

Mitt senaste beroende stavas rabarberkompott! Det är sjukt gott i en skål med turkisk yoghurt, lite blandade bär och granola. Det får faktiskt vilken frukost som helst att kännas lyxig!

A.B.Café som ligger vid Telefonplan serverar en liknande skål till frukost och den brukar jag ta ibland när Philip och jag äter helgfrukost där. Det är ett tips för övrigt, att äta deras pangfrukost en helg. Det finns så mycket gott att välja på! Nu i vår har Philip och jag verkligen maxat och käkat frukost här mer eller mindre varje helg. För att passa på liksom innan vi fick barn.

RECEPT: Enkel rabarberkompott

Att göra en egen rabarberkompott är dessutom busenkelt! Jag tänkte först att det skulle vara lite krångel men efter att ha testat Frk Kräsens recept som man gör i ugnen både en och två gånger så lovar jag att det är verkligen lätt! Du behöver bara rabarber, socker, vaniljpulver och stjärnanis. Och förutom lätt att göra. OTROLIGT gott! Så passa på att använda rabarbern nu och bunkra upp med god rabarberkompott! Här finns receptet!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

10
Jag har fått barn!
Min nya kärlek!

Wow alltså, i söndags den 17 juni förändrades allt! Då föddes den här stjärnan och hon är det absolut mest värdefulla och finaste jag någonsinn sett! Min och Philips dotter ♡ Så just nu är det 100% fokus på henne och att komma in i något som kan liknas typ rutiner. Jag varvar sömn, amning och blöjbyten med att komma på mig själv med att stå och stirra på henne. Så mina inlägg kommer komma lite glesare här. Så ni vet. Men följ mig på instagram vetja! Heter @Dnilva där. Där är jag troligtvis mer aktiv.

Vi hörs snart! Nu ska jag kolla till min dotter. (Behöver typ säga det högt för mig själv för att fatta att det faktiskt är sant. Så sjukt!)

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

71
Ballongbåge till kalas

Idag släpper Larsson och Lyth ett extra roligt avsnitt! Ett fullproppat kalasigt och färgglatt avsnitt som faktiskt är vårt första samarbete med Larsson och Lyth som kanal! Superskoj! Självklart vill jag även dela resultatet med er här på bloggen, för jag tycker det blev så himla bra! Och så får en säga om sina egna grejer väl?

Gör en ballongbåge och andra kalasiga tips

PRENUMERERA HÄR

Till vårt maxade kalas har vi fått gå loss bland hela Panduros sortiment! Allt från ballonger, papperspyssel till bakning har vi valt att med på vår fest. Genom att variera färger och former funkar dessutom just detta till de flesta typer av firanden.

Ballongbåge till kalas Festdukning kalas - Larsson och Lyth

Vi fokuserade på tre grejer. Först och störst är ballongbågen! En riktig pjäs som verkligen kan förgylla vilken fest som helst! Och alltså, det är inte särskilt svårt att göra. Dessutom funkar det att variera med olika storlekar på ballongerna för helt olika effekt. Jag kommer garanterat att göra fler ballongbågar framöver!

Pappersdekoration till kalas - Vika solfjäder Pappersdekoration till kalas - Vika solfjäder

Förutom ballongbågen ville vi att vår dukning skulle få en fin inramning. Då gjorde vi två olika typer av pappersdekorationer. En lite som en solfjäder och den andra lite mer som ett flaggspel. Extra fint att kombinera och skapa flera lager med olika strukturer genom att använda olika papper som vi också gjort.

Koka egna karameller Koka egna karameller

Sist men absolut inte minst gjorde vi egna klubbor att dekorera våra cupcakes med. För mig var det första gången jag gjorde egna karameller och det var himla kul! Lättast var att göra de enfärgade.

Så missa inte nu att kolla in avsnittet inför sommarens alla festligheter! Länkar till samtliga produkter som vi har använt finns i beskrivningen på YouTube.

Festligaste kalasdukningen

Och som vanligt! Glöm inte att prenumerera på vår kanal på YouTube, då får du direkt veta så fort ett nytt avsnitt kommer upp.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7